Tanker Üzeri Santrifüj Uygulaması (Bilgi..?)

02.01.2016
2,334
3,122

Değerli arkadaşlar, bizdeki eski 2 tonluk su tankerini boyayıp güzelce hortumlarla donatarak tekrar hizmete sundum. Yazın kritik dönemlerde bademleri mobil bir şekilde sulamak için kullanacağım.

Tankerin ön kısmına santrifüj pompa montajı düşünüyorum. Yalnız bu konuda hiç bilgim yok. Kaç inçlik bir pompa kullanmalıyım, kaç devirde kullanılırsa dakikada ne kadar su çeker? 2 tonluk tankeri 8-10 dakikada doldurabilecek bir santrifüj nasıl olmalı? Bu konuda değerli bilgilerinizi bekliyorum.
 
Örnek bunun gibiler,
Screenshot_2020-01-25-23-27-50.jpg
 
Tercih meselesi bende en küçüğünden çin malı var , bir çekmede alıyor ilaçlama tankını bi kaç senedir dolduruyorum , taralın kendi mekanizmasıyla hiç uğraşmıyorum bi çinli bulsam elini öpecem çok memnunum.siz kuyruk milli şaftlı bir santrafüş arıyorsanız daha ömürlük olur tabiki.
 
  • Beğen
Tepkiler: ziyaretci96
ben ceviz bahçemde hyundai 3 inçlik (75'lik) benzinli su motoru kullanıyorum. 65 metre tatlı meyilli tarlanın başındaki 5 tonluk su deposunu 15 dakikada dolduruyor. Öncelikle hangi motoru alacağınıza karar verin. Benzinli alırsanız başka yerde de rahatlıkla kullanabilirsiniz, benzin tüketimi kısa mesafelerde cebinizi üzmez. Şaftlı alırsanız tankere monte etmeniz gerekecek ve tankerde sabit kalacak ve traktör kuyruk mili ile kullanacaksınız.
 
Bu ne kadar su basıyor?
4 tonluk santrifüjlü Köksal tanker kullanıyoruz,
Traktör normal 540 devirde iken motor devri 900 devirde 10 dakikada tankeri dolduruyor.Şanzımanı biraz seri tercih ediyoruz.
Salyangoz pompa 6 metreye yakın derinlikten suyu çekebilir.
Bostana damlama hattı çekilip normal sulama borusuna ara aparatıyla suyu basıyoruz.
Şebekeyi fazla basınca maruz bırakmamak için 20 dakika gibi zamanda traktör rölanti devirde suyu boşaltır.
2" santrifüj pompa, 36 ton/saat, 300 rpm kuyruk mili devrinde 9,6 dakikada 4 ton tankeri dolduruyor.
 

Benzer Konular