TAM TRAKKULUP TOPLANTISI ZAMANI

14.10.2010
2,264
4,158
Amasya

Tam TK toplantısı zamanı.Ama bu korona musibeti yüzünden kaderimize küsüyoruz.Yoksa kendi namıma arkadaşlarla görüşmeyi özledim.
Eski konulara baktığımda çok çok eski üyelerin bile TK u bırakmadığını, ara sıra yokladıklarını görüyorum.Bu güzel gelişme.Büyük kopmalar az.Gelip geçici, haftalık aylık üyeleri boşverelim,bir arkadaşa bakıp çıkacam havasındakilerden zaten hayır gelmez.
Büyük tartışmaların azalması bana göre;arkadaşların birbirini daha iyi anlamasından,aslında kötü niyetli olmadıklarını, yanlış anlama olabileceğini kabul etmelerinden ileri geliyor.Farklı görüşler zenginlik,herkesin aynı görüşte olması gerekmiyor,herkesin tıpa tıp aynı görüşte olması çok verimli de olmaz, yeterki görüşler ifade edilirken kırıcı,hakaret içerikli olunmasın.
Dikkatimi çeken bir diğer durum, ''atıcı''ların azalması .6800 dekarı 4 emekli traktörle işleyenlere,160 HP traktör alıp internetten aldıkları resimle kanıtlamaya çalışanlara artık rastlanmıyor.Bunda özellikle ''dedektif'' üyelerin anında tepki göstermeleri ve kanıtlamalarını istemelerinin rolü büyük.
Ben burayı kütüphaneli kahvehane (yeni deyimle kafe) olarak görüyorum.Bilgi istersen bilgi ,lafa karışmadan otur sabaha kadar ilgilendiğin konuları oku araştırma yap,sohbet istersen sohbet.

Son düzenleme:
Tam TK toplantısı zamanı.Ama bu korona musibeti yüzünden kaderimize küsüyoruz.Yoksa kendi namıma arkadaşlarla görüşmeyi özledim.
Eski konulara baktığımda çok çok eski üyelerin bile TK u bırakmadığını, ara sıra yokladıklarını görüyorum.Bu güzel gelişme.Büyük kopmalar az.Gelip geçici, haftalık aylık üyeleri boşverelim,bir arkadaşa bakıp çıkacam havasındakilerden zaten hayır gelmez.
Büyük tartışmaların azalması bana göre;arkadaşların birbirini daha iyi anlamasından,aslında kötü niyetli olmadıklarını, yanlış anlama olabileceğini kabul etmelerinden ileri geliyor.Farklı görüşler zenginliktir,herkesin aynı görüşte olması gerekmez,çok verimli de olmaz, yeterki ifade edilirken kırıcı,hakaret içerikli olunmasın.
Dikkatimi çeken bir diğer durum, ''atıcıların'' azalması .6800 dekarı 4 emekli traktörle işleyenlere,160 HP traktör alıp internetten aldıkları resimle kanıtlamaya çalışanlara artık rastlanmıyor.Bunda özellikle ''dedektif'' üyelerin anında tepki göstermeleri ve kanıtlamalarını istemelerinin rolü büyük.
Ben burayı kütüphaneli kahvehane (yeni deyimle kafe) olarak görüyorum.Bilgi istersen bilgi ,lafa karışmadan otur sabaha kadar oku ,sohbet istersen sohbet.

Çok güzel ifade etmişsin abim. atışmayı özlemedim dersem yalan olur ama hiç fırsat bulamıyorum. Kısmet artık kış bi girsin daha aktif olalım o zaman inş. :)

Site güzelde kapı arasından bakıp okuyup bişey yazmayanlar sizde bişeyler yazında ortam şenlensin eccik [emoji16]
Pek vakit bulamıyorum abi. Kaç gündür ekin ekerim, traktörde otur otur belim ağrıyor içim çıkıyor, arkaya dönüp çizele bakacam diye boynum ağrıyor inek dana derken akşama ağzım açılıp kalıyor. Ha yaptığımız işlerden fotoğraf bilgi vs paylaşım yapabilirdik ama yapmadık pek içime sinmiyor.

İlk toplantı görüntülerini gördüğümde keşke daha erken kayıt olsaydım planlama yapardım diye üzülmüştüm.
İl dışına hemen hemen her ay çıkıyorum denk getiririm inşAllah olursa [emoji846]
Bu arada ben çoğunuza göre daha az tarım biliyorum küçüklüğümden beri yapıyorum ama 13 dönüm etrafı kayısı ekilebilir 7_8 dönüm.
4_5 dönüm üzüm bağı.
Bunlar bizim arazilerimiz.
6 dönümde teyzemin karışık kiraz vişne elma bahçesi var onlara yardım ediyorum.

Bizde halen herkes bütün mahalle yani birbirine yardım eder.
Kim pancar ekerse mahallene ona yardıma gider her fırsat buldukça makineleşme yoktur bizim civarda. 3 kişimi ekti diyelim mahalle 3 e bölünür

Tek işimde değil hafta sonları gidiyorum tarlaya sadece.
Hepinize çok teşekkür ediyorum çok şey öğrendim sizden [emoji846]

Toplantılar güzel oluyor ama nasıl oluyorsa formda çok fazla aktif olanlar katılmıyor aktif olmayanlar geliyor böyle bir çelişki oluyor forum ıyı ama işte eskiden İnternet açlığı daha çoktu şimdi çok fazla bilgi kanalı var
Doğru gardo millet işi bitiriyor ama şu anda benim daha 230 dönüm pancarım duruyor .
Geçen sene sezon sonum 4 ocaktı .

Toplantılar güzel oluyor ama nasıl oluyorsa formda çok fazla aktif olanlar katılmıyor aktif olmayanlar geliyor böyle bir çelişki oluyor forum ıyı ama işte eskiden İnternet açlığı daha çoktu şimdi çok fazla bilgi kanalı var

Doğru.Örneğin You Tube video paylaşım kanalı.Tarımsal yönden yazıyorum:Firmaların mallarını tanıttıkları bilgilendirme videoları gayet güzel ve açıklayıcı.Ancak kişisellerin önemli bir kısmı dedi ki,demiş ki.Özellikle ergenler ellerinde telefon ve varsa drone kamera,seyirci çekebilmek için takla üstüne takla atıyorlar.Amaçları (çoğunlukla) yaptıkları şaklabanlıklara seyirci (müşteri) çekip para kazanabilmek.Bilgi edinmek ya da paylaşmak değil.Yapılan tartışmalarla kalıcı bilgi birikimi oluşmuyor. Yapılan yorumlar içler acısı.Amq,lan,s*keyim yaptığın işi,doğru konuş lan p*şt vb sözler havada uçuyor.Bir orta oyunudur gidiyor,gitsin tabii.Alan razı,satan razı.Forumumuzda böyle hitaplar önce kınanır sonra uyarıyla karşılaşır,üye üslubunu düzeltmezse kimse yüzüne bakmaz,bu da ''buranın adamı değilsin''demek olur ,o da savuşur gider,uzayın derinliklerinde kaybolur.Çok örneklerini gördük.

Son düzenleme:
Yok cemal sana değil taş,adam çok seyrek uğruyor siteye ismini tam hatırlamıyorum,sonra diyorki çok isteyen gelirdi.
Şaka amacli dedim anlamiştir o sıkıntı yok buluşmalara uzak kalıyoruz 450 km az degil yanima bi arkadas olsa isterse 1000 km olsun yine gelirim ama tek zor oluyor rahmetli nail abimle 2 defa gelmiştik Allah rahmet eylesin [emoji29]