PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
sütçülük, rasyon, sütyemi, piremiks
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="behcet arı" data-source="post: 1467671" data-attributes="member: 57589"><p>verilen rasyondaki kaba yemlerin her ikisinin de (buğday samanı, mısır sapı) sindirilme derecesi az...</p><p>samanın sindirilme derecesi %37-%40, mısır sapının %50 civarında...</p><p>çiftlikte, mısır silajı, kuru yonca gibi yemler mevcutsa, bu yemlerin kullanılması tercih edilir...</p><p>mısır silajının sindirilme derecesi, %65-%70, yoncanın sindirilme derecesi %55-%60 arasında...</p><p></p><p>rasyonda, buğday samanı (5-7 cm), uygun parçalanmış (2-4cm) mısır sapı kullanılacaksa,</p><p>rasyondaki öteki yemlerle karıştırmadan önce, temiz taze su ile ıslatılmaları,</p><p>karışmanın daha iyi olmasına sebep olur, bu da yem seçmeyi azaltabilir...</p><p>yem seçme azalırsa, asidoz tehlikesi de azalır...</p><p>ayrıca, süt karmayemini rasyonda kademeli bir şekilde artırmak önemli...</p><p>bu rasyonda, 8,5-9,0 kg tahıl (mısır) var, 8-9 kg ürün kalıntısı, düşük kaliteli kabayem (buğday samanı, mısırsapı) var,</p><p>bu rasyonun uygun bir mineral vitamin piremiks ile desteklenmesi ile, dölveriminde bir sıkıntı yaşanmayabilir...</p><p></p><p>bu rasyon, denenmediğinden kesin bir şey söylemek zor...</p><p>bu kalitesi düşük kaba yemlerin, daha az miktardaki tahıl (4-5 kg arpa) ile,</p><p> etırkı inek sürülerinde kullanılması daha uygun görünmekte...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="behcet arı, post: 1467671, member: 57589"] verilen rasyondaki kaba yemlerin her ikisinin de (buğday samanı, mısır sapı) sindirilme derecesi az... samanın sindirilme derecesi %37-%40, mısır sapının %50 civarında... çiftlikte, mısır silajı, kuru yonca gibi yemler mevcutsa, bu yemlerin kullanılması tercih edilir... mısır silajının sindirilme derecesi, %65-%70, yoncanın sindirilme derecesi %55-%60 arasında... rasyonda, buğday samanı (5-7 cm), uygun parçalanmış (2-4cm) mısır sapı kullanılacaksa, rasyondaki öteki yemlerle karıştırmadan önce, temiz taze su ile ıslatılmaları, karışmanın daha iyi olmasına sebep olur, bu da yem seçmeyi azaltabilir... yem seçme azalırsa, asidoz tehlikesi de azalır... ayrıca, süt karmayemini rasyonda kademeli bir şekilde artırmak önemli... bu rasyonda, 8,5-9,0 kg tahıl (mısır) var, 8-9 kg ürün kalıntısı, düşük kaliteli kabayem (buğday samanı, mısırsapı) var, bu rasyonun uygun bir mineral vitamin piremiks ile desteklenmesi ile, dölveriminde bir sıkıntı yaşanmayabilir... bu rasyon, denenmediğinden kesin bir şey söylemek zor... bu kalitesi düşük kaba yemlerin, daha az miktardaki tahıl (4-5 kg arpa) ile, etırkı inek sürülerinde kullanılması daha uygun görünmekte... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
sütçülük, rasyon, sütyemi, piremiks
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt