PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
sütçülük, başarı için ne yapmalı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="behcet arı" data-source="post: 1467866" data-attributes="member: 57589"><p>sütçülükte, başarılı bir üretim yapmak için,</p><p>önemli, dikkat edilmesi gerekli iki dönem var...</p><p>bu dönemler, kuru inek dönemi ve loğusa inek dönemi...</p><p>kuru dönem, 45-60 gün devam eder...buzağılamadan önceki 45-60 gün ve</p><p>logusa inek dönemi, buzağılamadan sonraki 21 gün...</p><p>kuru dönemde ve buzağılamadan sonra loğusa inek döneminde, beslemenin (ingilizce konuşan insanların, fresh cow feeding= fireş kav fiding dedikleri)...doğru yapılması önemli...</p><p></p><p>kuruya çıkarıldıklarında, ineklerin ve düvelerin kondüsyonları istenen seviyede olmalı...</p><p>5 üzerinden puan verilen sistemde, inekler 3,0-3,25; düveler 3,5 kondüsyon puanında olmalı...</p><p>zayıf inekler, erken sütten kesilmeli ve kondüsyonları düzeltilmeli...</p><p>gebeliğinin 7. ayının başında, 2,5 kondüsyonda olan bir inek, gerekirse sütten kesilir...</p><p>1 aylık uygun bir yemleme ile 25-30 kg ağırlık artışı ile gebeliğin 7 ayının sonunda, kondüsyonu 3 olmalı...</p><p> buzağılamadan 60 gün önce kuruya çıkarılan ineklerin beslenmesinde,</p><p>ineklerin yaşama payı besin ihtiyacı (enerji+purotein) ve gelişen buzağının besin ihtiyacı dikkate alınarak yem hesapları yapılır...</p><p>kuru dönemde, kuru dönem yem rasyonu terkibi: (saman, mısır silajı, mısır ve atk/soya küspesi, mineral vitamin piremiks) kullanılır</p><p>ayrıca, süt yemi verilmez...</p><p></p><p>inekler buzağıladıktan sonra yapılan yemleme ile süt veriminde hızlı bir artış olur...</p><p>buzağılamadan sonra, 45-70 gün içinde, inekler, pik süt verimi denen en yüksek süt verimine ulaşır.</p><p>bu kısa zamanda, uygun bir yem artışı ile...</p><p>550 kg bir ineğin süt verimi, 30 kg dan 40-45 kg ya,</p><p>650 kg bir ineğin süt verimi 35 kg dan 50-55 kg çıkarılır...</p><p></p><p>bu dönemde, temel rasyon (yonca, saman, mısır silajı) sabit tutulur...</p><p>önce, süt yemi verilir olarak artırılır...</p><p>(terkibi: %70 soya küspesi, %30 mısır)</p><p>sonra kesif yem artışı yapılır...</p><p>(terkibi: %100 mısır)</p><p></p><p>istenen süt verimlerin alınması için,</p><p>uygun bir mineral vitamin piremiks (tuz, kireç taşı (kalsiyum karbonat) a,d, e, beta karoten, eser mineraller (inko, bakır, mangan, iyot, kobalt selenyum) kullanmak...</p><p>süt minerali (dikalsiyum fosfat, soda, magneyum oksit) kullanmak önemli...</p><p></p><p>iyi bir merada otlayan inekler, mera otlarından yeterli A ve E vitamini (vitamin ana maddelerini) elde ederler...</p><p>bu durumda ayrıca, bu vitaminleri kullanılan piremikse eklemeye ihtiyaç olmaz...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="behcet arı, post: 1467866, member: 57589"] sütçülükte, başarılı bir üretim yapmak için, önemli, dikkat edilmesi gerekli iki dönem var... bu dönemler, kuru inek dönemi ve loğusa inek dönemi... kuru dönem, 45-60 gün devam eder...buzağılamadan önceki 45-60 gün ve logusa inek dönemi, buzağılamadan sonraki 21 gün... kuru dönemde ve buzağılamadan sonra loğusa inek döneminde, beslemenin (ingilizce konuşan insanların, fresh cow feeding= fireş kav fiding dedikleri)...doğru yapılması önemli... kuruya çıkarıldıklarında, ineklerin ve düvelerin kondüsyonları istenen seviyede olmalı... 5 üzerinden puan verilen sistemde, inekler 3,0-3,25; düveler 3,5 kondüsyon puanında olmalı... zayıf inekler, erken sütten kesilmeli ve kondüsyonları düzeltilmeli... gebeliğinin 7. ayının başında, 2,5 kondüsyonda olan bir inek, gerekirse sütten kesilir... 1 aylık uygun bir yemleme ile 25-30 kg ağırlık artışı ile gebeliğin 7 ayının sonunda, kondüsyonu 3 olmalı... buzağılamadan 60 gün önce kuruya çıkarılan ineklerin beslenmesinde, ineklerin yaşama payı besin ihtiyacı (enerji+purotein) ve gelişen buzağının besin ihtiyacı dikkate alınarak yem hesapları yapılır... kuru dönemde, kuru dönem yem rasyonu terkibi: (saman, mısır silajı, mısır ve atk/soya küspesi, mineral vitamin piremiks) kullanılır ayrıca, süt yemi verilmez... inekler buzağıladıktan sonra yapılan yemleme ile süt veriminde hızlı bir artış olur... buzağılamadan sonra, 45-70 gün içinde, inekler, pik süt verimi denen en yüksek süt verimine ulaşır. bu kısa zamanda, uygun bir yem artışı ile... 550 kg bir ineğin süt verimi, 30 kg dan 40-45 kg ya, 650 kg bir ineğin süt verimi 35 kg dan 50-55 kg çıkarılır... bu dönemde, temel rasyon (yonca, saman, mısır silajı) sabit tutulur... önce, süt yemi verilir olarak artırılır... (terkibi: %70 soya küspesi, %30 mısır) sonra kesif yem artışı yapılır... (terkibi: %100 mısır) istenen süt verimlerin alınması için, uygun bir mineral vitamin piremiks (tuz, kireç taşı (kalsiyum karbonat) a,d, e, beta karoten, eser mineraller (inko, bakır, mangan, iyot, kobalt selenyum) kullanmak... süt minerali (dikalsiyum fosfat, soda, magneyum oksit) kullanmak önemli... iyi bir merada otlayan inekler, mera otlarından yeterli A ve E vitamini (vitamin ana maddelerini) elde ederler... bu durumda ayrıca, bu vitaminleri kullanılan piremikse eklemeye ihtiyaç olmaz... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
sütçülük, başarı için ne yapmalı...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt