Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Şubat 2013

Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Şubat 2013

Ticari süt işletmelerince Şubat ayında 620 701 ton inek sütü toplandı

Toplanan inek sütü miktarı Şubat ayında bir önceki yıla göre %1,7 azaldı.

Şubat ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 113 448 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %2,6 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 46 002 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %3,0 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 726 ton ile önceki yılın aynı ayına göre %78,8 artış gösterdi.

Yoğurt üretimi 80 426 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %1,9 artış, ayran üretimi ise 38 833 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %10,2 artış gösterdi.

Ayrıca kaymak üretimi 2 422 ton, koyulaştırılmış (konsantre) süt üretimi 353 ton, tam yağlı, yarım yağlı süt tozu ve kaymak tozu üretimi 3 329 ton, yağsız süt tozu üretimi 2 759 ton, tereyağı üretimi ise 3 562 ton olarak gerçekleşti.
 

Benzer Konular