Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Şubat 2013
Ticari süt işletmelerince Şubat ayında 620 701 ton inek sütü toplandı
Toplanan inek sütü miktarı Şubat ayında bir önceki yıla göre %1,7 azaldı.
Şubat ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 113 448 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %2,6 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 46 002 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %3,0 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 726 ton ile önceki yılın aynı ayına göre %78,8 artış gösterdi.
Yoğurt üretimi 80 426 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %1,9 artış, ayran üretimi ise 38 833 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %10,2 artış gösterdi.
Ayrıca kaymak üretimi 2 422 ton, koyulaştırılmış (konsantre) süt üretimi 353 ton, tam yağlı, yarım yağlı süt tozu ve kaymak tozu üretimi 3 329 ton, yağsız süt tozu üretimi 2 759 ton, tereyağı üretimi ise 3 562 ton olarak gerçekleşti.
Ticari süt işletmelerince Şubat ayında 620 701 ton inek sütü toplandı
Toplanan inek sütü miktarı Şubat ayında bir önceki yıla göre %1,7 azaldı.
Şubat ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 113 448 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %2,6 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 46 002 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %3,0 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 726 ton ile önceki yılın aynı ayına göre %78,8 artış gösterdi.
Yoğurt üretimi 80 426 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %1,9 artış, ayran üretimi ise 38 833 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %10,2 artış gösterdi.
Ayrıca kaymak üretimi 2 422 ton, koyulaştırılmış (konsantre) süt üretimi 353 ton, tam yağlı, yarım yağlı süt tozu ve kaymak tozu üretimi 3 329 ton, yağsız süt tozu üretimi 2 759 ton, tereyağı üretimi ise 3 562 ton olarak gerçekleşti.