Merhaba saygıdeğer forum üyeleri. Size atanamamış bir öğretmen kardeşiniz olarak yazıyorum. Ne yazık ki atanma işi zor gözüküyor, buda insanı başka işler aramaya yönlendiriyor. Başka iş derken süt hayvancılığını diyorum. Küçüklüğümden beri aktif olarak çiftçilik ve hayvancılık yapıyorum, fakat bizim buradaki hayvanların büyük çoğunluğu simental yani pek fazla hostein ırkı hayvan yok. Zaten 4-5 tane simental hayvanımız var fakat bunlarda ne yazıkki bekmeğim süt verimini alamıyoruz. Onun yerine hostein almak mantıklı mıdır?
Ahırımız en fazla 10 baş hayvan aldığı ve yerinin sıkıntı olduğu için yeniden bir ahır yapmak zorundayım. 40 başa kadar da kaba yemimi kendim üretebilecek durumdayım (mısır slajı,arpa, buğday,yulaf,pancar küspesi )
Sizce bu işe başlasam kâr edebilir miyim? 300 bin liraya kadar para çıkarta bilirim. Fakat böyle bir dönemde bu işe başlamak mantıklı mı kafa mı karıştırıyor?
İyi kötü başladık diyelim dışardan sadece kesif yem ve veteriner masrafı ile para kazınır mı?
Ortalama olarak hayvan başı yıllık 7 ton süt alabilir miyim?
Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim. Saygılarımla
Ahırımız en fazla 10 baş hayvan aldığı ve yerinin sıkıntı olduğu için yeniden bir ahır yapmak zorundayım. 40 başa kadar da kaba yemimi kendim üretebilecek durumdayım (mısır slajı,arpa, buğday,yulaf,pancar küspesi )
Sizce bu işe başlasam kâr edebilir miyim? 300 bin liraya kadar para çıkarta bilirim. Fakat böyle bir dönemde bu işe başlamak mantıklı mı kafa mı karıştırıyor?
İyi kötü başladık diyelim dışardan sadece kesif yem ve veteriner masrafı ile para kazınır mı?
Ortalama olarak hayvan başı yıllık 7 ton süt alabilir miyim?
Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim. Saygılarımla