Alttaki yaprakları sıcak etkilemiş olabilir ama üstteki yeşil yaprakların yarisi sarı yarısı yeşilSusuzluktan olabilir alt yapraklar yanar havalarda sıcak gidiyor. Genelde olgunlaşmaya yakın slaj zamanı olur.sanki biraz erken gibi
Arası işlenirken dekara 20 kilo atıldı sonra damlama ile dekara 15 kilo daha verdimAzot lazim gubreleme nasil yapildi ust gubrede ure verilmedimi yada az verilmis damlaman varmis a.azot.yukle sulamayi azot ver uzun tut ve sık sulama yapma
Her sene aynı yere mi ekiyorsunuz.Alttaki yaprakları sıcak etkilemiş olabilir ama üstteki yeşil yaprakların yarisi sarı yarısı yeşil
2 hafta önce dekara 5 kilo gelicek şekilde atıldı şimdi püskül çıkardı atsam iş görür müAzot noksanlığına benziyor.Ne zaman üre yada amonyum sülfat atıldı.
Damlama ile içinde 3-4 gün de bir sulaniyor. Susuz bırakmadım.dediğim gibi uzun sulama yap ıslansın heryer sularken üre ver sulamaya sonra en az 8-9 gün ara ver ben 10 senedir aynı yeri üst üste buğday mısır ekerim hiç sıkıntı çekmedim ama toprak işlemede önemli anızları hersene topraga karışrtırırım ve ekmeden tav sulaması yaparım işlemeyi yüzeysel yaparım kesinlikle işlemeye tavında girerim tabana 30 kg 15.15.15 kükürtlü gübre üsten 25 kg üreyi ara makinası ile veririm ilaçlama makinasıyla yaprak gübreleri atarım 2 kez ara çapası yaparım sonra sulamayı salma su ile çıkımdan 30 ün sonra başlamak üzere 15 günde 1 yaparım 2. ürüne göre tatminkar verim alırım hep
Dekara 25-30 kg saf azot düşecek şekilde gübreleme yapmanız lazım.Arkadaşlar elimde can gübresi var üre yerine slajlık mısırda üst gübresi olarak verebilirmiyim ve dekara ne kadar gerekir
Sadece üst gübresi olarak 15 kg üre atıldıysa çok az atmışsınız.Hemen amonyum sülfat verin.Damlama ile içinde 3-4 gün de bir sulaniyor. Susuz bırakmadım.
1 hafta sulamadim mı bizim burda darilar yanar.3 gunde mısır sulanmaz en erken 7-8 gün
Sağol. her yerinde yok bu şekilde yinde nitrat atayımÜç fotodan anladığım azot noksanlığı gibi .
Azot eksikliğinde alt yapraklar önce ortası sararıp kurumaya başlar.
Geneli öyleyse mümkünse nitrat ver, bu saatten sonra ürenin çözünup faydalı hale gelebilmesi için 10 gün lazım.