PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Sondaj karari
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hsynkky" data-source="post: 1457900" data-attributes="member: 93865"><p>Güzel Kardeşim. Niyetin Varsa Sulu Tarıma Aramayı Bırakma Derim. Önünde 2 Seçenek Var Benim Gördüğüm. Ya Günlük O Mühendisin Dediği 15 Ton Su İle Yetecek Ürünü Yetiştirmek Yada Daha Fazlasını Bulmak. Ben Burada Gözümle Şahit Olmasam Seninle Tecrübemi Paylaşmam. Bu Çubukla Bakan Kişi Bu İlimi Biliyorsa Suyun Derinliğini Mühendis Kadar Söylüyor. Mühendis Tek Bir Noktayı Söylediyse Bunun Üstüne Daha Araştırabilirsin. </p><p></p><p>Misal Bizim Bir Tarlamızda Tarlanın Alt Kısmında 3 Tane Su Hattı Çıktı. Sonrasında Bakan Arkadaş Tarlanın Üst Sınırında Bu 3 Hattın Birleştiği Yeri Buldu. Aşağıdaki Hatların Genişliği Tahmini 1.5 -2m Civarı Çıkmıştı. Yukarda Suyun Birleştiği Bölümde 12-13 Metre Civarında Bir Genişlikte Olduğunu Tespit Etti.</p><p>Yine Bir Başka Arazimizde Tarlanın Eğimine Göre Alt Kısmından Bakarak Burada Su Yok Dedi. Farklı Bir Zamanda Kendim O Adamın Baktığı Yöntemle Tarlanın En Üst Kısmında Arazinin Meyline Ters Bir Şekilde Bir Hat Buldum. Daha Sonra Oraya da Bakması İçin Çağırdım. Tarlanın Üst Kısmından Geçip Yan Tarlanın İçine Doğru Döndüğü İçin Tarlanın Alt Kısmında Görülmediğini Söyledi.</p><p></p><p> Arazinizin Ne Durumda Olduğunu Bilmediğim İçin Yorum Yapamıyorum. Bu Adama 15 Civarında Tarlaya Baktırdım. Derinliğinini Nasıl Hesapladığını Yeri Ne Şekilde Tespit Ettiğini Ne Şekil Sağlaması Yaptığını 2-3 Gün Yanında Durarak Öğrendim. Öyle Kulaktan Dolma Bir İlim Değil. Ben ki Bu Tarz Şeylere Hayatta İnanmayacak Birisiyim.</p><p></p><p>Dilersen Çubukla Bakacak İnsanlara Güvenmiyorum Diyorsan Ben Kendimi Az Da Olsa Geliştirdim. Tecrübelerimi Seninle Paylaşabilirim. En Azından Birisine Para Verip Baktırmadan Kendin Arazinde Bir Ön Çalışma Yaparsın Sonrasında Yine Tecrübeli Birisini Getirip Kendine Tecrübe Edinebilirsin.Öyle 1 Kişinin Demesiyle Benim Gibi İçini Karartıp Ben Bu İşten Vazgeçtim Demeni Tavsiye Etmem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hsynkky, post: 1457900, member: 93865"] Güzel Kardeşim. Niyetin Varsa Sulu Tarıma Aramayı Bırakma Derim. Önünde 2 Seçenek Var Benim Gördüğüm. Ya Günlük O Mühendisin Dediği 15 Ton Su İle Yetecek Ürünü Yetiştirmek Yada Daha Fazlasını Bulmak. Ben Burada Gözümle Şahit Olmasam Seninle Tecrübemi Paylaşmam. Bu Çubukla Bakan Kişi Bu İlimi Biliyorsa Suyun Derinliğini Mühendis Kadar Söylüyor. Mühendis Tek Bir Noktayı Söylediyse Bunun Üstüne Daha Araştırabilirsin. Misal Bizim Bir Tarlamızda Tarlanın Alt Kısmında 3 Tane Su Hattı Çıktı. Sonrasında Bakan Arkadaş Tarlanın Üst Sınırında Bu 3 Hattın Birleştiği Yeri Buldu. Aşağıdaki Hatların Genişliği Tahmini 1.5 -2m Civarı Çıkmıştı. Yukarda Suyun Birleştiği Bölümde 12-13 Metre Civarında Bir Genişlikte Olduğunu Tespit Etti. Yine Bir Başka Arazimizde Tarlanın Eğimine Göre Alt Kısmından Bakarak Burada Su Yok Dedi. Farklı Bir Zamanda Kendim O Adamın Baktığı Yöntemle Tarlanın En Üst Kısmında Arazinin Meyline Ters Bir Şekilde Bir Hat Buldum. Daha Sonra Oraya da Bakması İçin Çağırdım. Tarlanın Üst Kısmından Geçip Yan Tarlanın İçine Doğru Döndüğü İçin Tarlanın Alt Kısmında Görülmediğini Söyledi. Arazinizin Ne Durumda Olduğunu Bilmediğim İçin Yorum Yapamıyorum. Bu Adama 15 Civarında Tarlaya Baktırdım. Derinliğinini Nasıl Hesapladığını Yeri Ne Şekilde Tespit Ettiğini Ne Şekil Sağlaması Yaptığını 2-3 Gün Yanında Durarak Öğrendim. Öyle Kulaktan Dolma Bir İlim Değil. Ben ki Bu Tarz Şeylere Hayatta İnanmayacak Birisiyim. Dilersen Çubukla Bakacak İnsanlara Güvenmiyorum Diyorsan Ben Kendimi Az Da Olsa Geliştirdim. Tecrübelerimi Seninle Paylaşabilirim. En Azından Birisine Para Verip Baktırmadan Kendin Arazinde Bir Ön Çalışma Yaparsın Sonrasında Yine Tecrübeli Birisini Getirip Kendine Tecrübe Edinebilirsin.Öyle 1 Kişinin Demesiyle Benim Gibi İçini Karartıp Ben Bu İşten Vazgeçtim Demeni Tavsiye Etmem. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Sondaj karari
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt