Simental Süt Sığırcılığı Hakkında

Üniversite son sınıftayım. Askerliğimi yaptıktan sonra süt sığırcılığı yapmak istiyorum. Bu işi yapan (100-150 baş holstein hayvanı var) samimi dostum bana ısrarla süt sığırcılığı yapacaksam holstein ile yapmamı söylüyor. Haklı, fakat ben daha acemi olduğum için holstein'ın narinliği ile baş edememekten çekiniyorum. Bu işe krediyle gireceğimi de düşünürsek veteriner ile bağımı bi nebze de olsa azaltmak istiyorum simental alarak.
Simentalin sütçü ırkı bile olsa holstein'a göre et özelliğinin fazla olması satarken de değerinin iyi olması da önemli bi etken benim için. Sütçü simentallerin olumlu ve olumsuz yönlerini, benim bu konudaki yaklaşımlarımı yorumlarsanız sevinirim.

Dediğiniz gibi holstein ırkı sütçü bir ırktır, simental ırkı etçil bir ırktır. Süt işletmesi kuracağınızı söylemişsiniz bence ilk seçeneğiniz holstein olmalı ki holstein'in bakımı (BENCE!) simental ırkına göre daha kolaydır. Tabi ineklerinizi ahırda mı besleyeceksiniz, merada mı? bu sorunun cevabı da seçeceğiniz ırkı belirleme de etkili olacaktır. Ve bu işe kredi ile girmemenizi tavsiye ederim. Belli bir sermayeniz varsa küçükten başlayın, ilk baştan çok hayvanla başlamak sizi iflasa sürükleyebilir. Hibe desteklemelerini araştırın derim. Yaşınızın da genç olması size bir artıdır.

• Beğen
Tepkiler: Serdar17
Holstein simentale göre daha narindir. Bu işe sadece süt olarak bakma ewet holstein sütü fazladır sende simentalin sütcü ırkıno al sütü daha kaliteli, holstein buZagı 2000 2500 tl simental buZagı 3500 4000tl hayvanjn yaslandı hastalandı kestireceksin holstein inek geşecek 270 kg karkas simentaş 350 kg bunlarıda göz önünde bulundur derim

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.