Silajlık mısır ekimi için toprak hazırlama

Arkadaşlar silajlık mısır ekimi için toprak hazırlarken hangi ekipmanı hangi sırayla kullanıyorsunuz? Bizim buralarda toprak sert çok fazla kesek çıkıyor ve toprak gevşek kalıyor mibzerle ekimde zaiyat oluyor. Ekimden hemen sonra damlamaları sıra üzerine koyup suluyoruz bu sayede biraz zaiyat azalıyor. Normalde pullukla sürüm yapıp sürgü dediğimiz ağacı pullukla bastırarak toprağı düzlüyoruz fakat bu yıl rotovatör alıp sürümden sonra bununla işleyerek ekim yapmayı düşünüyorum. Başka bi öneriniz varmı?

Düzcede yaşıyorum.
Biz;
1)Pullukla ve ya çizelle ilk işçiligi yapar,
2)Rotovatörle çikan kesekleri parçalar,(bazı yerlere bir enine bir boyuna iki kat çekeriz anca ıslah oluyor yer)
3)Peşinden önce enine sonra bir kat da boyuna tırmık çekerv araziyi ekime hazır hale getiririz.

topraklarınız ağır bünyeli ase rotil kullanmak gerekir ama ben çizel çekip arkasından pullukla çeviririm baharda tekrar çizelle sürüyorum diskaro geçiyorum iki kat sonra sürgü yaparım. Demir sürgü ile. sonra ekim yapıyoruz gerekirse bir defa daha sürgü çekiyoruz

Topragin tava gelmesini bekleyin. Pulluk , diskaro ve sürgü gibi işlemleri aralarinda 3'er gün arayla girin, toprak biraz daha yellenir ve tozar. Zaten damlama sulama kullaniyormuşsun, toprağın kuruması sorun olmaz.

Topragin tava gelmesini bekleyin. Pulluk , diskaro ve sürgü gibi işlemleri aralarinda 3'er gün arayla girin, toprak biraz daha yellenir ve tozar. Zaten damlama sulama kullaniyormuşsun, toprağın kuruması sorun olmaz.
Bizim sorunumuz zaten tav la alakalı. İkinci ürün olarak mısır ekiuoruz toprak kuru oldyğu için kesek çıkıyor arazilerin bazıları baraj suyunun çekilmesiyle ekiliyor onlar da tavlı da olsa kesek çıkıyor sıkışmış oluyor toprak

Su çekilen yerlerde tohum öncesi pulluğu devreden çıkar. Doğrudan diskaro ile hazırlik yap. Kuru yerlerde çizel, kazayaği vb. çekip pulluk atarsan kesekler nispeten küçük olur, sonrası diskaro da kesekleri parcalayana kadar gez. Varsa demir merdane kesekleri iyice kucultur ve toprak sıkılaşır. Naçizane tavsiyelerim bunlar.