PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
sıfır traktör teslimatlarındaki yılan hikayesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="pyrzmc" data-source="post: 1439344" data-attributes="member: 77792"><p>Dediğiniz şeyin olması çok hoşuma gider de maalesef o olmaz. Basit bir örnek Volkswagen markasından ne araba alırsanız alın yıllardır ellerinde yok hep bir kaç aya gelecek ve fiyat sabitleme yok yani elinde stokta araba olsa da olmasa da yurt dışından gelecek olsa da yok belki 10 yıldır belki fazla zaman oldu bu süreç böyle . Nerden mi biliyorum 10 yıl önce pazarlık yaptım tüm arabanın parasını peşin verdim yine olmadı yani şöyle bakalım 10 yıldır Volkswagen markası araba mı satamadı yoksa satışları dip mi yaptı gören duyan bilen var mı yoooo yapmadı . Birşeye ulaşmak ne kadar zor ise çekici mi oluyor nedir adamlar hep satıyor. Gelelim traktör işine evet temin konusunda bir sorun var ama bayiler de bu süreci avantaja çeviriyor ve bizden ilave paralar ile sömürüye gidiyor ve bu çok normal neden mi iktisat kanunu bu arz ve talep işi . Arz az olup talep çok olursa arz talebi karşılamakta eksik kalırsa malın fiyatı artar ve böyle kanun olarak sürer. Mantıklı olarak talep etmezsek traktör almazsak arz tamam talep yoksa fiyat düşer de ortadaki sorun sen ben almayacağız da köyde bizim alamadığımız durumda alan isteyen o kadar çok adam var ki toplu halde hareket etme durumun yok ki. Ahmet amca 6 ay sonra traktör teslim edecek firmaya sövüyor masadan kalkıyor sonra iki güne gidiyor yaz diyor mantık ne alınmış alınmıştır neden peki seneye çok daha pahalı olacak ben nasıl alırım seneye korkusu ağır basıyor maalesef</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pyrzmc, post: 1439344, member: 77792"] Dediğiniz şeyin olması çok hoşuma gider de maalesef o olmaz. Basit bir örnek Volkswagen markasından ne araba alırsanız alın yıllardır ellerinde yok hep bir kaç aya gelecek ve fiyat sabitleme yok yani elinde stokta araba olsa da olmasa da yurt dışından gelecek olsa da yok belki 10 yıldır belki fazla zaman oldu bu süreç böyle . Nerden mi biliyorum 10 yıl önce pazarlık yaptım tüm arabanın parasını peşin verdim yine olmadı yani şöyle bakalım 10 yıldır Volkswagen markası araba mı satamadı yoksa satışları dip mi yaptı gören duyan bilen var mı yoooo yapmadı . Birşeye ulaşmak ne kadar zor ise çekici mi oluyor nedir adamlar hep satıyor. Gelelim traktör işine evet temin konusunda bir sorun var ama bayiler de bu süreci avantaja çeviriyor ve bizden ilave paralar ile sömürüye gidiyor ve bu çok normal neden mi iktisat kanunu bu arz ve talep işi . Arz az olup talep çok olursa arz talebi karşılamakta eksik kalırsa malın fiyatı artar ve böyle kanun olarak sürer. Mantıklı olarak talep etmezsek traktör almazsak arz tamam talep yoksa fiyat düşer de ortadaki sorun sen ben almayacağız da köyde bizim alamadığımız durumda alan isteyen o kadar çok adam var ki toplu halde hareket etme durumun yok ki. Ahmet amca 6 ay sonra traktör teslim edecek firmaya sövüyor masadan kalkıyor sonra iki güne gidiyor yaz diyor mantık ne alınmış alınmıştır neden peki seneye çok daha pahalı olacak ben nasıl alırım seneye korkusu ağır basıyor maalesef [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
sıfır traktör teslimatlarındaki yılan hikayesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt