SERTİFİKALI HUBUBAT TOHUMLUK FİYATLARI BELİRLENDİ!

23.04.2009
14,133
24,340
36
Bilecik

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taşan, kurum tarafından üretimi yapılan sertifikalı hububat tohumluk fiyatları belirlendiğini bildirdi.

TİGEM genelinde 31 buğday, 9 arpa, 3 tritikale ve bir yulaf olmak üzere 44 çeşit sertifikalı hububat tohumluğu üretimi yapıldığını belirten Taşan, "TİGEM üretmiş olduğu sertifikalı tohumluk fiyatlarını mümkün olduğu kadar mahsul fiyatına yakın makul seviyede tutmaya çalışmaktadır. TİGEM tohumluk fiyatlarının açıklanmasıyla birlikte kamu ve özel sektör kuruluşları tohumluk fiyatlarını TİGEM fiyatlarını baz alarak belirlemektedirler ve tohumluk piyasasının fiyatları buna göre şekillenmektedir. TİGEM damızlıkta olduğu gibi tohumculukta da öncü ve önderlik görevini sürdürmektedir."dedi.
e36b9da354237e33b41edeb29d87a0e1.jpg

KDV ile birlikte ne kadar oluyor? Burada toplam olarak yazılmamış..

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arpa 1442 TL 830 TL ye sattık
Buğday 1630 TL makarnalık 950 TL ye sattık
Buda demek oluyor ki 1 e alırız 2 ye satarız ...

Unutmadan bu bedellere nakliye ve tüccar kar payı ekleyip satacak ...1600 arpa olur 1800 buğday hayırlı olsun...

Hacı abi %18 KDV ekledikmi 1628 lira yapıyor +nakliye +kar payı konulacak {%18 mi tam emin değilim %8 de olabilir
Bilader ben ilk yorumu tablodaki fiyata göre yazdımdı .
Dedigin gibi kdv + nakliye + kar payı derken fiyatlar katlıyo .
Bence seneye sertifikalı ekim şartı yasallaşırsa bu yıl cok alıpda ekme bu şartlarda mantıksız ,az sertifikalı alıp dökme tohum ekme daha mantıklı gibi

Bilader ben ilk yorumu tablodaki fiyata göre yazdımdı .
Dedigin gibi kdv + nakliye + kar payı derken fiyatlar katlıyo .
Bence seneye sertifikalı ekim şartı yasallaşırsa bu yıl cok alıpda ekme bu şartlarda mantıksız ,az sertifikalı alıp dökme tohum ekme daha mantıklı gibi

Abi tüccara hasat zamanı arpa dökerken sordum sertifikalı kaç TL olur diye 1600 TL civarı dedi bende son arpadan elettim ilaclattim kaldırdım garaja maliyetler sürekli artıyor şart gelirse seneye fiyatlar iyice artar Allah'tan hayırlısı ..

Abi tüccara hasat zamanı arpa dökerken sordum sertifikalı kaç TL olur diye 1600 TL civarı dedi bende son arpadan elettim ilaclattim kaldırdım garaja maliyetler sürekli artıyor şart gelirse seneye fiyatlar iyice artar Allah'tan hayırlısı ..
En iysini yapmışın bende buğdayı öyle yaptım ama arpa olarak tkk arcanda sparişi verdim mecburen alcam arpa tohumum yok

En iysini yapmışın bende buğdayı öyle yaptım ama arpa olarak tkk arcanda sparişi verdim mecburen alcam arpa tohumum yok
Hacı mehmet bey bende arcanda yazdırdım kıraç alana tohum tutmak ve denemek için ilk defa ekeceğiz, dekara kaç kg. Tohum kullanıyorsunuz acaba memleket eskişehir, tarım 92 kıraçta bu yıl 330kg civarında verim yaptı 15 kg DAP 10 kg üre yapraktan ilaçlama ve gübreleme ile arcandayı çok metedildiği için 20 dönümde deneme maksatlı ekeceğiz, kafamı karıştıranda oldu, bizim burada olmaz su ister taban araziye ekilmeli, erkenci çeşit, soğuğa dayanmaz, zamanında biçilmeli yoksa başaktan çabuk dökülüyor gibi, yorumlarla karşılaştım. Tecrübeli arkadaşların yorumları neler acaba... TKK ne 750 kg yazdırdık...

Hacı mehmet bey bende arcanda yazdırdım kıraç alana tohum tutmak ve denemek için ilk defa ekeceğiz, dekara kaç kg. Tohum kullanıyorsunuz acaba memleket eskişehir, tarım 92 kıraçta bu yıl 330kg civarında verim yaptı 15 kg DAP 10 kg üre yapraktan ilaçlama ve gübreleme ile arcandayı çok metedildiği için 20 dönümde deneme maksatlı ekeceğiz, kafamı karıştıranda oldu, bizim burada olmaz su ister taban araziye ekilmeli, erkenci çeşit, soğuğa dayanmaz, zamanında biçilmeli yoksa başaktan çabuk dökülüyor gibi, yorumlarla karşılaştım. Tecrübeli arkadaşların yorumları neler acaba... TKK ne 750 kg yazdırdık...

İsminizi bilmedigim icin nsl hitap edecemi bilemedim kusura bakmayın.
Bende bu yıl arcandayı ilk kez ekecem 6 ton yazıldım.
Arcanda eken üyelerimiz cok met ediyorlar özellikle sizin hemşehrileriniz , Şadan bey , Emrah bey ekimini yapıyor onlar daha sağlıklı bilgi verirler size .

• Beğen
Tepkiler: çiftçi sam