Arkadaşlar meraba yeni yeni tarıma başladım geçen sene bi 654 enter aldım memleket kastamonu neyse dededen kalma 150 dönüm parça parça 20 senedir ekilmeyen araziler var derin sürüm yaparsam gübrede atıcam zarar edermiyim yani verim alınırmı
Drek derin sürüm yapsam tarlalar hep yamada dağınık çok mazot gider öbür türlüBence 3 4 defa sürmen gerekiyor topragin oksijen alması gerekli
Nasıl yaparsan öyle olur benim düşüncem iyi verim almak istiyorsan toprakla oynaman lazım 20 yıldan beri hiç işlenmemiş yer çok derin sürmek te çözüm değil alttaki verimsiz toprak çıkar üste bence 15 20 cm civarında bir sürüm yap ot varsa alta devir yağmur dan sonra 7 li kazık çek karıştır yeri ekene kadarDrek derin sürüm yapsam tarlalar hep yamada dağınık çok mazot gider öbür türlü
Verim güzel olur ama 30 cm den derine inersen ham toprak çıkar.pullukla beyaz toprak çıkarsa bırak çizel at. 1 yıl herk olsun. Süper olur.
Yok ekmicem seneye hazırlıcam zarar ederim zaten önceki sene ektim toprak kitleniyo onun sebebi nedir 10 dönüm civarıYazdan sür yansın tıoprak.Sonra kazayağı çek yada kobra ek.Hemen sürüp ekmeye çalısırsan çok kötü zarar edersin.
Dekara ne veriyo oranları ney30 yıl ekilmeyen tarlayı pullukla sürdüm. sürüm derinliği 25 cm civarıydı. Tarım92 arpa ektim bölge ortalamasında verim verdi hiçbir fark yoktu hatta çayır yerler biraz daha iyi verim yaptı
Arazimiz kıraç. Ne kadar emek harcarsan harca tarım92 450 kg mı geçmiyor. o tarlada 380kg civarı vermişti. Bu yıl İnce04 ektik bakalım o ne vercek.Dekara ne veriyo oranları ney
Komşular hayvanlarını otlatamadıkları için ekmemi istemiyolar geçen sene deneme tarlası ektim 1 dönüm 85 kilo buğday aldım killi toprak kireçli komşularım ekiyo biçecekleri zaman tarlaya gidiyo çok tembeller boş insanlar bilgi sıfır saman için ekiyolar ot ne araesan var çok bereketli toprak ama kitleniyo ilaç buldum bide gübre dipkazanla denicem bu sene su salıcam yada toprağa yumuşatamıyorum bir türlüKomşularına sor güzel kardeşim.
ilçe tarıma, Ziraat odasına da danışabilirsiniz.
Toprağın yapısını,üzerindeki otu görmeden yapılan her yorum eksik ve yanlış olur.
Yer neresi. Toprağın fotoğrafını alabilir miyiz.Komşular hayvanlarını otlatamadıkları için ekmemi istemiyolar geçen sene deneme tarlası ektim 1 dönüm 85 kilo buğday aldım killi toprak kireçli komşularım ekiyo biçecekleri zaman tarlaya gidiyo çok tembeller boş insanlar bilgi sıfır saman için ekiyolar ot ne araesan var çok bereketli toprak ama kitleniyo ilaç buldum bide gübre dipkazanla denicem bu sene su salıcam yada toprağa yumuşatamıyorum bir türlü
Bu en güzel yeri yer kastamonu araç iğdir yukarıbosup çanlar mh killi toprak bazı yerleri mermer gibi taşlar var katman katman verim var sürüyorum pamuk gibi oluyo 2 gün sonra betona dönüyoYer neresi. Toprağın fotoğrafını alabilir miyiz.