Sensör

Arkadaşlar havalı mibzerlerde bulunan tohum izleme sensörü nekadar faydalı çok gerek olan bir sistemmi kullanan yadaa bilgisi olan varmı

Ne kadar faydalı bilmiyorum ama kullananlardan çok sorun çıkardığını duydum . Sensörler tozdan dolayı okuma hatası veriyorlarmış . Her gün üniteleri söküp temizlersen sağlıklı çalışıyor dendi .

Kumsal arazide tozdan etkilendiği doğrudur ama bence gereklidir, siz ekim yaparken olacak bir hortum çıkması, yırtılması gibi sebeplerle basınç kaybından dolayı herhangi bir ünitenin tohum bırakmama durumunda sizi uyarır, disk deliklerine gelip tohum tutmayı engelleyebilecek çer-çöp, ufak taşlar olursa ve tohum tutulamazsa sizi uyarır. Ekim esnasında oluşabilecek mekanik arızalar(ünitenin zincirinin kopması gibi) sizi uyarır. Tekleme ayarında herhangi bir sebeple hata oluşursa sizi uyarır. Hatta şuan tam tohum sayma işine girildi, her bir üniteden düşen tohumlar tek tek sayılıyor. 1 sıra gittikten sonra her bir üniteden bırakılan tohumlara bakılıp daha stabil bir tekleme yapılabiliyor.
Tabi olmazsa olmaz bir şey değil, ben sık sık inip kontrol ederim derseniz fazla bir esprisi kalmaz ama ben çok ekiyorum, sezonda benim için zaman çok önemli, inip kontrol etmek hızımı düşürür diyorsanız çok faydalı olacaktır.