PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Şeker Sorgumu Silajı Hakkında Bilgisi Olanlar Yardım Edebilir mi ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="fazli43" data-source="post: 1459122" data-attributes="member: 100650"><p>Tohumu eşref şekerli ve intfafarming sitesinden aldım ikiside aynı hatta intfa tarım da 4-5 çeşidi var boy ve verimine göre değişiyor gübreleme olarak ben ekim sırasında 15.15.15 npk kullandım dekara 25 kg onun harici gübreleme yapmadım sulama olarak salma sulama yaptım tarlanın birini Haziran sonunda ektim 2 kez sulama ile yaklaşık 4 metre boylandi diğer tarlayı Mayıs gibi mısırlar ile ektim aynı şekilde 15.15.15. npk ile dönüme 25 kg gübre ve 2 kez salma suladim 2.5-3 metre boylandi yabancı ot için tarlanin birinde otlanma olmadı zaten sorgum boylanıp tarlayı kapatınca ot ölüyor diğerine ismini hatırlamıyorum ot ilacı attım (ot ilaci için dikkat edin dar ve ince yapraklı ilaç alırken sorgum türlerini öldürmeyen ilaç olsun) ara çapa yapılabilir ve ara çapa ile ust gübreleme yapılabilir tamamen tarlanizin durumuna bağlı sulama, gübreleme,ara çapa verim gibi etkenler</p><p>Mısır ile herşeyi aynı sadece koçanı yok ve adı üstünde daha tatlı mısır silajı ile karıştırıp verirseniz hayvanlar daha iştahlı severek yiyor</p><p>Dediğim gibi mısır gibi ekip gubreleyip sulamayı da ona göre yapabilirsiniz biz Kütahya da Nisan sonu Mayıs gibi silajlık mısır ekiyoruz ben deneme amaçlı sorgumun bi tanesini Haziran sonu gibi ektim silaj zamanı Eylül ekim gibi silaj yaptım gayette güzeldi sadece bunu çok kurutmadan biraz daha yesilken silaj yapmaya özen gosterin</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="fazli43, post: 1459122, member: 100650"] Tohumu eşref şekerli ve intfafarming sitesinden aldım ikiside aynı hatta intfa tarım da 4-5 çeşidi var boy ve verimine göre değişiyor gübreleme olarak ben ekim sırasında 15.15.15 npk kullandım dekara 25 kg onun harici gübreleme yapmadım sulama olarak salma sulama yaptım tarlanın birini Haziran sonunda ektim 2 kez sulama ile yaklaşık 4 metre boylandi diğer tarlayı Mayıs gibi mısırlar ile ektim aynı şekilde 15.15.15. npk ile dönüme 25 kg gübre ve 2 kez salma suladim 2.5-3 metre boylandi yabancı ot için tarlanin birinde otlanma olmadı zaten sorgum boylanıp tarlayı kapatınca ot ölüyor diğerine ismini hatırlamıyorum ot ilacı attım (ot ilaci için dikkat edin dar ve ince yapraklı ilaç alırken sorgum türlerini öldürmeyen ilaç olsun) ara çapa yapılabilir ve ara çapa ile ust gübreleme yapılabilir tamamen tarlanizin durumuna bağlı sulama, gübreleme,ara çapa verim gibi etkenler Mısır ile herşeyi aynı sadece koçanı yok ve adı üstünde daha tatlı mısır silajı ile karıştırıp verirseniz hayvanlar daha iştahlı severek yiyor Dediğim gibi mısır gibi ekip gubreleyip sulamayı da ona göre yapabilirsiniz biz Kütahya da Nisan sonu Mayıs gibi silajlık mısır ekiyoruz ben deneme amaçlı sorgumun bi tanesini Haziran sonu gibi ektim silaj zamanı Eylül ekim gibi silaj yaptım gayette güzeldi sadece bunu çok kurutmadan biraz daha yesilken silaj yapmaya özen gosterin [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Şeker Sorgumu Silajı Hakkında Bilgisi Olanlar Yardım Edebilir mi ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt