Merhaba arkadaşlar.Hazır toprak biraz yaşlıktan kurtulmuşken,ve haftasonu yağmur bekleniyor diye babam 2. posta üreyi kanolaya atmaya karar verdi. 2 senedir uyguladığımız bu yöntemle buğdaya ve kanolaya gübreyi en az 2 defada atıyoruz. Mesela 20 kilo üre atarsak bir yılda,1 veya 2 ay arayla 2 defada atıyoruz. Burada bitkinin azotu sindire sindire almasını amaçlıyor babam. Gerçekten iyi sonuçlar aldık iki yıldır.Yanan mazota değiyor yani. Zaten Same ' nin yaktığı da ne ki. 1500-1600 dekar gübre-ilaç atıyor bir depoyla.(130 lt) Gübre makinasını da babam 3 yıldır kullanıyor. İlk defa bu kadar derin bir şekilde çalışırken inceleyip,deneyip,fotoğraf çektirdim. Makine izden ize fırlatıyor gübreyi.Böylece her tarafa eşit bir şekilde dağılıyor ve renk farkı oluşmuyor.
285 kutsal görevinde: araba çekmek
Duble yolda gübre doldurma keyfi.Sabah Tekirdağ merkezde işim vardı.Öğlen saati katıldım babamlara.Gelirken Edirne otobüsüne bindim.Adama ben sana söyliycem dedim nerede ineceğimi.Tam bizim 285 ' i gördüm dedim abiye dur incem. Bi of çekti. Be oğlum burda inip nabıcan.Sanane dedim bea. İncem işte.Arkamdan çok laf yedim ama tam 285 ' in önünde indirdi beni
Sonradan ektiğimiz bazı buğdaylar vardı. Onlara da attık.
Teşekkürler
285 kutsal görevinde: araba çekmek
Duble yolda gübre doldurma keyfi.Sabah Tekirdağ merkezde işim vardı.Öğlen saati katıldım babamlara.Gelirken Edirne otobüsüne bindim.Adama ben sana söyliycem dedim nerede ineceğimi.Tam bizim 285 ' i gördüm dedim abiye dur incem. Bi of çekti. Be oğlum burda inip nabıcan.Sanane dedim bea. İncem işte.Arkamdan çok laf yedim ama tam 285 ' in önünde indirdi beni
Sonradan ektiğimiz bazı buğdaylar vardı. Onlara da attık.
Teşekkürler