Abilerim iyi günler, reygras otu balya olarak kullanılabilir mi ve saklanabilir mi, yada daha başka yöntemleri varmıdır, reygras otu kullanan hocaların yorumları nedir,?
Hocam Kuru olarakmı yoksa slaj olarak mı daha verimlidirevet hocam yapılabilir ve balyası güzel oluyor hayvanlar cok seviyor
Hocam hayvanlar yeşil olarak yerlerse süt veririmnde tavan yapıyorlar yaş verebilirsen yaş ver veya silaj yap kuru ot olarak sütte cok etkisi yok ama hayvanlar severek yiyorlar çeşit yapmak kurusunu da veriyoruz bizHocam Kuru olarakmı yoksa slaj olarak mı daha verimlidir
"Reygrass" adı bir aldatmacadır. Tohum ithalatçıların bir oyunudur. Aslı bildiğimiz namı diğer KARAMBA otudur. Piyasadan bunu alırken (tohum yada ot halinde) "Reygrass" diye değil KARAMBA diye alın yoksa 2-3 katı fiyatına kazıklanırsınız, benden söylemesi arkadaşlar.
Teknik adı reygrass halk dilinde karamba otu olarak bilinen ot iç Anadolu bölgesinde ne zaman ekilir. Boş tarlamız var Eylül Ekim'de tarlamiza eksek biçim ne zaman olur. Youtube'den baktığım kadarıyla 1-2 ay içinde biçilebiliyormuş. Görüşlerinizi alabilir miyim.
Eyvallah kardeşim, verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.Ben biran önce ekmeye başlayayım.Abi Kayseri’de galiba arazi. Ekimin sonlarına kalırsan çok zannetmiyorum kışa gelmeden biçim yapabileceğini, kuruyu zaten kafadan unut da, silaj belki. Ekip birkaç biçim alma fikrin varsa hemen ek sert kışa girmeden bir biçim alırsın sonra da bir biçim alabilirsin bence. Tabi toprak koşullarınızı ve su durumunu bilemiyorum arazideki. Bizim buralarda şimdi ekmeye başladı millet, 2 aya kadar hayvanlar otlamaya çıkar Nisan Mayıs’a kadar otlar sonra kuru balya veya kendi yürür makine ile silaj ardından Mısır ekilir silajlık.