Genç girişimci Merve Öztürk, daha ilkokuldayken İstanbul’da Etiler’deki evlerinin balkonunda pamuk içinde fasulye yetiştirerek yeşeren ziraat sevgisinin bugün ihracat rekoru kıran bir ticaret haline dönüşmesinin haklı gururunu yaşıyor. Çiftlik hayatının kendisinde ezelden beridir bir özlem olduğunu belirten Merve, Fransa’nın ünlü üniversitelerinden Clermont Université’de İleri Zirai Donanım ve Genetik Bilişselliği bölümünü bitirmiş. Türkiye’ye döner dönmez de çiftliğinin temellerini atmış. Sadece 2 yılda çorak bir arazi olarak devraldığı Silivri yakınlarındaki toprağı kısa zamanda hububat deposuna dönüştüren genç çiftçi, geçtiğimiz yıl ise kümes hayvancılığı alanında devrim yaparak dünyada ilk kez renkli tavuk yetiştirmeyi başarmış.
Kendisine telefonla ulaştığımız Merve, yetiştirdiği renkli tavuğun hem dekoratif, hem de içerdiği B, C, Z ve L vitaminleri ile standart tavuktan çok daha besleyici olduğunu ifade ederken, renkli tavuğun özellikle Asya pazarında yoğun taleple karşılaştığını söyledi.