PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Rasyon Hazırlama Programı ve Kullanımı (resimli anlatım)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 879173" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: Rasyon Hazırlama Programı ve Kullanımı (resimli anlatım)</strong></p><p></p><p>Evet kolay ama istenildiği kadar etkili değil. Neden?</p><p></p><p>1-) Sağlıklı yaşam için tüm doktorların önerdiği beslenme şekli azar azar, sık sık yemek yemektir. Bunun başta mideyi küçülmesinden yada tüketimi azaltmasından tut da, sindirimi kolaylaştırmasına kadar birçok faydası vardır. </p><p></p><p>Ama insan için!</p><p></p><p>Biz az yiyen, fit, zayıf ve seksi sıfır beden bayanlardan hoşlanabiliriz ama bu vasıflara sahip bir inek her işletme için zarar yazar. Bize sağlam yiyen, koca memeli, iri cüsseli, büyük mideli, obur ve şişman bayanlar lazım..</p><p></p><p>Tohumlara dönemi dışında da bu özellikleri koruması çok önemlidir bir ineğin. Obez değil, ama balık etinden de hallice. </p><p></p><p>Aynı durum besi hayvanlarında daha da önemlidir. Mide küçülürse tüketim düşer, tüketim düşerse canlı ağırlık artışı düşer. </p><p></p><p></p><p>2-) Sağmak hayvanların süt salgılamaları için belirli uyarıcılara ihtiyaçları vardır. Sağım makinasının gürültüsü, sağımhanenin kapısının açılması, süt kovası ile sağımcının yanına yaklaşması, buzağı yada kuzunun sesini duyması vs. Yem yeme ve geviş getirmede de aynı uyarıcılara ihtiyaç var. Bu şekilde hayvanın düzenli çalışan biyolojik bir saati oluşuyor.</p><p></p><p></p><p></p><p>3-) Hangi yem olursa olsun, açıkta bekleyen tüm yemler mikroorganizmaların saldırısına uğrar. Bu da yemedik besin değerlerinin düşmesine, hatta bazı toksin maddelerin salgılanmasına neden olur. Hatta bekleme süresi çok artarsa yem bozulur ve sağlık açısından tehlikeli bir hal alır. Ekmeği/yemeği neden sadece yerken çıkartıyor, kalan zamanlarda usulüne uygun şekilde saklıyoruz bir düşün bakalım. </p><p></p><p>Soğuk havalarda bu bozulma zarar verecek seviyelerde değildir. Ama sıcak ve uzun yaz günlerinde, hele yeterli bu bozulma çok hızlanacak zehirlenmelere neden olabilir. </p><p></p><p>Şu örneği düşün, herşey basitleşir:</p><p></p><p>Sana, o gün yiyeceğin 3 öğün yemeğin tamamını kahvaltıda, tek seferde, tek sofraya koysalar. Akşama yemeğine kadar ne zaman açıksan o safraya oturup aynı şeyleri, daha doğrusu bir önceki yemekten arta kalanları (bunun içinde 12 saat beklemiş yumurta da olacak) tüketmeyi mi istersin? Yoksa her yemekte sana özel sofra kurulmasını mı?</p><p></p><p>Ilki, yemeği hazırlayacak aşçıya (ki bu siz oluyorsunuz) daha kolay gelebilir ama başka çare kalmadığı sürece ikinci yöntem, yani öğün besleme tartışmasız daha iyidir. </p><p></p><p>Olayın bir olumsuzluğu daha var. Serbest yemlemede hayvanlar, önce lezzetli (yonca gibi) gıdalara saldırıp tüketir. Doğal olarak sonraki öğünlere sevmedikleri, daha az tercih ettikleri yem maddeleri kalır ki bu da daha az tüketmelerine neden olur. </p><p></p><p>Sitede yada çevrende süt hayvancılığı yapıp üst düzey verim alanların tamamına sor. Hepsi yemlemeyi öğün olarak, hatta saatlerini bile şaşırmadan yaparlar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 879173, member: 21067"] [b]Ynt: Rasyon Hazırlama Programı ve Kullanımı (resimli anlatım)[/b] Evet kolay ama istenildiği kadar etkili değil. Neden? 1-) Sağlıklı yaşam için tüm doktorların önerdiği beslenme şekli azar azar, sık sık yemek yemektir. Bunun başta mideyi küçülmesinden yada tüketimi azaltmasından tut da, sindirimi kolaylaştırmasına kadar birçok faydası vardır. Ama insan için! Biz az yiyen, fit, zayıf ve seksi sıfır beden bayanlardan hoşlanabiliriz ama bu vasıflara sahip bir inek her işletme için zarar yazar. Bize sağlam yiyen, koca memeli, iri cüsseli, büyük mideli, obur ve şişman bayanlar lazım.. Tohumlara dönemi dışında da bu özellikleri koruması çok önemlidir bir ineğin. Obez değil, ama balık etinden de hallice. Aynı durum besi hayvanlarında daha da önemlidir. Mide küçülürse tüketim düşer, tüketim düşerse canlı ağırlık artışı düşer. 2-) Sağmak hayvanların süt salgılamaları için belirli uyarıcılara ihtiyaçları vardır. Sağım makinasının gürültüsü, sağımhanenin kapısının açılması, süt kovası ile sağımcının yanına yaklaşması, buzağı yada kuzunun sesini duyması vs. Yem yeme ve geviş getirmede de aynı uyarıcılara ihtiyaç var. Bu şekilde hayvanın düzenli çalışan biyolojik bir saati oluşuyor. 3-) Hangi yem olursa olsun, açıkta bekleyen tüm yemler mikroorganizmaların saldırısına uğrar. Bu da yemedik besin değerlerinin düşmesine, hatta bazı toksin maddelerin salgılanmasına neden olur. Hatta bekleme süresi çok artarsa yem bozulur ve sağlık açısından tehlikeli bir hal alır. Ekmeği/yemeği neden sadece yerken çıkartıyor, kalan zamanlarda usulüne uygun şekilde saklıyoruz bir düşün bakalım. Soğuk havalarda bu bozulma zarar verecek seviyelerde değildir. Ama sıcak ve uzun yaz günlerinde, hele yeterli bu bozulma çok hızlanacak zehirlenmelere neden olabilir. Şu örneği düşün, herşey basitleşir: Sana, o gün yiyeceğin 3 öğün yemeğin tamamını kahvaltıda, tek seferde, tek sofraya koysalar. Akşama yemeğine kadar ne zaman açıksan o safraya oturup aynı şeyleri, daha doğrusu bir önceki yemekten arta kalanları (bunun içinde 12 saat beklemiş yumurta da olacak) tüketmeyi mi istersin? Yoksa her yemekte sana özel sofra kurulmasını mı? Ilki, yemeği hazırlayacak aşçıya (ki bu siz oluyorsunuz) daha kolay gelebilir ama başka çare kalmadığı sürece ikinci yöntem, yani öğün besleme tartışmasız daha iyidir. Olayın bir olumsuzluğu daha var. Serbest yemlemede hayvanlar, önce lezzetli (yonca gibi) gıdalara saldırıp tüketir. Doğal olarak sonraki öğünlere sevmedikleri, daha az tercih ettikleri yem maddeleri kalır ki bu da daha az tüketmelerine neden olur. Sitede yada çevrende süt hayvancılığı yapıp üst düzey verim alanların tamamına sor. Hepsi yemlemeyi öğün olarak, hatta saatlerini bile şaşırmadan yaparlar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Rasyon Hazırlama Programı ve Kullanımı (resimli anlatım)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt