pulluk

değerli masseyci arkadaşlarım 158 massey ferguson aldım bu traktöre 4 lü 8 ' ' mi yoksa 4 lü 9 ' ' mi pulluk alayım iki arada bi derede kaldım bi el atın şu mevzuya

Ynt: pulluk

hayırlı olsun öncelikle,,,, abi traktörün 3 piston ..yanılmıyosan 50 beygir ama 165 şanzımanı ve ara gövdeli ( şanzımanlı) oldugu için emsallerine göre ufak çaptaki traktörlerin içerisinde gücü ve çekişiyle söz ettirecek nitelikte iyi bir seçim yapmısın.. *098*-

----4 lü pulluk arazin düz ise 4 lü 9 gayet iyi bir secim olur..fakat engebeli taşlı kurak araziyse bence traktörü hiç yorma 3 lü 10 numara yeterli gelir traktörü hiç yormaz 3 lü pullukla 1500 devirde gayet seri şekilde işini yaparsın zaten yakıtı az traktörün tamamen ekonomik olur..

unutmadan aklında bulunsun kıyaslaman için karşılaştırman için ben 70-56 ya 4 lü 12 numara pulluğu çektiremedim ege bölgesi değil sonucta kayserideyiz..arazilerimiz engebeli baya zorlandı 4 lü 11 no kullanıyoum 285 turbo olanlar bile 4 lü 12 numara kullanıyorlar aklında bulunsun ölç tart ona göre al ..almadan çevrende bu pulluklardan varsa dene hangisi daha randımanlı ise ona göre al ..durduk yere 3-4 bin tl veripte başına bela etme satmaya kalksan alanda olmaz hurda fiyatına gider..

158 Massey ferguson 4 piston(eski masseyciler 65 beygir olduğunu söylüyorlar) arazi düz engebe iniş çıkış yok toprak orta sert

pardon benım akrabmda var o almanyadan getirmişti mf 152 powerli ara sanzımanlı yağlı balata arka 165 liğin aynısı sanzımanı 3 pistondu be bi an karıştırdım