Geçtiğimiz Perşembe ve Cumpamukçu link=topic=28303.msg236303#msg236303 date=1261347232' Alıntı:Teknik açıdan, şu an bayır arazilerde dahi göllenme olmuş, çok derin atılan son çiziler birer su kanalı olmuş, Doğru yerden açılmayan kapaklar yüzünden tarlaların yüzeyindeki engebeler ve bu yüzden oluşan toprak kayıpları cabası... Şahsi gözlemim pulluk ile tarla sürerken ne yaptığımızı bilmeden,hesaplamadan sürüyoruz...( çok büyük bir oranla )
a günü Tekirdağ Çerkezköye bi yolculuk yaptık Ağır Abi le beraber.. Yol boyunca hep gözümü tarlalardan alamadım.. Açık konuşmak gerekirse arazi bizden çok çok güzel.. Fakat bir çok tarla sürülmeye başlanmış ve yarım yamalak bırakılmış.. Bazılarının ortası, bazılarının baş tarafları ve bazı tarlalarda ise orta kısımlarından bi çok yer çamur diye atlanmış.. Geri dönüşümüz de oldukça şiddetli yağmur vardı ve birçok tarlanın orta kısımları su dolmuştu. Açıkçası bu duruma bi anlam veremedim.. Doğru bir konu açmışsınız.. Bakalım arkadaşlar neler diyecek bu konularda, hep beraber yorumlıyacağız..pamukçu link=topic=28303.msg236303#msg236303 date=1261347232' Alıntı:Teknik açıdan, şu an bayır arazilerde dahi göllenme olmuş, çok derin atılan son çiziler birer su kanalı olmuş, Doğru yerden açılmayan kapaklar yüzünden tarlaların yüzeyindeki engebeler ve bu yüzden oluşan toprak kayıpları cabası... Şahsi gözlemim pulluk ile tarla sürerken ne yaptığımızı bilmeden,hesaplamadan sürüyoruz...( çok büyük bir oranla )
BU KONUDA KATILMIYORUM FAZLA YAKACANA ÇNKÜ OLDUN YERDE DÖNMEKMİ İYİ YOKSA30-40 M GİDİP SÜRÜMMÜ İYİ.masseysuper90 link=topic=28303.msg236329#msg236329 date=1261386164' Alıntı:Mazeret üretmek çözüm değil bence istenirse yapılır ben bu sene pancar yerini dediğim gibi tek taraflı sürdüm biraz fazla yaktı tarlada hiç bir engebe çukur oluşmadı.
benım ıcın gunun yorumutura30 link=topic=28303.msg236348#msg236348 date=1261395797' Alıntı:BU KONUDA KATILMIYORUM FAZLA YAKACANA ÇNKÜ OLDUN YERDE DÖNMEKMİ İYİ YOKSA30-40 M GİDİP SÜRÜMMÜ İYİ.
ARTIK TEKNOLOJİDEN YARARLANMALIYIZ BENCEDE DÖNERLİ PULLUK ÇOK İYİ
HASAN AAAA BİR TRAKTR ALMIŞ BİLMEM KAÇ BEYGİR ......V.S
BUNU DÜŞÜNENE KADAR ELİMİZDEKİ OLANAKLARLA NASIL DAHA FAZLA VERİM ALIRIZ TARLADAN VE GELECEK NESİLE NASIL TARLA BIRAKIYORUZ BUNU DÜŞÜNMEMİZ GEREK DİYORUM
AĞAÇ DİKELİM DE ANIZLARIDA YAKMAYALIM KARDEŞLER. UNUTMA ÇOCUNA BIRAKACAN EN İYİ EMANET KULLANIŞLI VE VERİMLİ TOPRAKLAR BIRAKMAK DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
SAYGILARIMLA