PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Şeker Pancarı
Pancar sulama gübreleme konferansı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mmurat(mecidiyeli)" data-source="post: 1443653" data-attributes="member: 95971"><p>Anlatmak istediğiniz şeyi anlıyorum.trollük peşinde olmayan herkes durumun farkındadır.devletler her daim patronların yanında durur.çiftçiyi ve halkın her kesimini oyalayarak, kandırarak malına çöker.zaten devlet denilen organizasyonun ortaya çıkış felsefesi budur.devlet, oligarklar adına halkları sevk ve idare etmek için vardır.devlet halk için vardır diyenler şöyle bi dönüp içinde bulunduğu vaziyete baksa yeter.halkın menfaatine olan kanunlar meclislere gelir gelir geri döner ama kanun patronlarla ilgiliyse o vekil dediğimiz kişiler gece mesaileriyle o kanunların çıkmasıyla ilgilenir.farkındayız hocam ama işimize bakmadan da olmuyor.</p><p>Deneme parsellerinden alınan 15 ton verimler klasik masraf kalemlerinin üzerine çıkmadan gerçekleştirilmiş.uygulamalarda yapılan iyileştirmeler sayesinde aynı masrafla ciddi rekoltelere ulaşılmış.</p><p>Orta Anadolu'da pancarda sulama genelde 15 günde bir 10 saat yağmurlama şeklinde yapılır.sulamayı 15 günde bir yerine bitkinin su stresine girmeye başladığı 7 günde bir şeklinde 10 saat yerine 5-6 saat şeklinde uygulamışlar.</p><p>Tohum genelde 16-18 cm civarı ekilir, deneme parsellerinde 8 cm ekip 30 cm şeklinde tekleyerek mükemmel homojenizasyonla tarlayı doldurmuşlar</p><p>Gübreyi 4 parçada vermişler, bir de humik asit falan kullanmışlar.dikkatimi çeken ekstra masraf fazla giden tohum ve işçiyle yapılan tekleme işlemi için olmuş.gerisi aynı bizim masraflar.</p><p>Kısaca hepsi uygulanabilir şeyler.sonuç olarak 5 ton maliyetle üretimi gerçekleştirmişler.</p><p>herkes aynı gübreyi atıyor, aynı suyu veriyor, herkes aynı masrafı yapıyor.</p><p>Bu sene pancardan 8 ton verim aldım, en az 4 ton masraf hesaplıyorum.icar parasını da koyarsak 5 ton minimum masrafı var.yetiştirme dönemi boyunca göğüs gerilen risklerin, stresin ise haddi hesabı yok.</p><p>ABD'yi avrupa'yı verimde geçemeyiz diye hiç düşünmüyorum.onların başlıca avantajı iklim ve yağış.aynı iklim bizde olsa biz de aynı verimlere ulaşırız tüm mahsullerde.</p><p>Fransa'da birleşik krallıkta pancara ya hiç su vermiyorlar, ya da çok az su veriyorlar.onlar için çok daha karlı olabilir, kendi kendine 6 ton verim yapan bir pancar bizim 10 ton aldığımız pancardan karlı olabilir.</p><p>Çiftçiliğin ve diğer bir çok işin amerikası Avrupası kalmadı, bilgi parmakların ucunda.</p><p>İnterneti forumları takip ediyorum, yeni gelen kuşak zımba gibi geliyor.okumayı-yazmayı biraz bilen herkes araştırma ve öğrenme peşinde, kim ipler amerikalıyı.</p><p>Herkes araştırıp öğreniyor, araştırmayanlar araştıranları takip ediyor.</p><p>Bakın şu anda önümdeki toprak analizleri ve ticari ürün kataloglarından çalışarak mahsullerde uygulayacağım gübreleri belirlemeye çalışıyorum.benzer şekilde dersine çalışan çok çiftçi var.iklim olarak yağış olarak kolay bir coğrafyada değiliz.bu durumda aynı maliyetle daha fazla verime odaklanmak mantıklı gibi</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mmurat(mecidiyeli), post: 1443653, member: 95971"] Anlatmak istediğiniz şeyi anlıyorum.trollük peşinde olmayan herkes durumun farkındadır.devletler her daim patronların yanında durur.çiftçiyi ve halkın her kesimini oyalayarak, kandırarak malına çöker.zaten devlet denilen organizasyonun ortaya çıkış felsefesi budur.devlet, oligarklar adına halkları sevk ve idare etmek için vardır.devlet halk için vardır diyenler şöyle bi dönüp içinde bulunduğu vaziyete baksa yeter.halkın menfaatine olan kanunlar meclislere gelir gelir geri döner ama kanun patronlarla ilgiliyse o vekil dediğimiz kişiler gece mesaileriyle o kanunların çıkmasıyla ilgilenir.farkındayız hocam ama işimize bakmadan da olmuyor. Deneme parsellerinden alınan 15 ton verimler klasik masraf kalemlerinin üzerine çıkmadan gerçekleştirilmiş.uygulamalarda yapılan iyileştirmeler sayesinde aynı masrafla ciddi rekoltelere ulaşılmış. Orta Anadolu'da pancarda sulama genelde 15 günde bir 10 saat yağmurlama şeklinde yapılır.sulamayı 15 günde bir yerine bitkinin su stresine girmeye başladığı 7 günde bir şeklinde 10 saat yerine 5-6 saat şeklinde uygulamışlar. Tohum genelde 16-18 cm civarı ekilir, deneme parsellerinde 8 cm ekip 30 cm şeklinde tekleyerek mükemmel homojenizasyonla tarlayı doldurmuşlar Gübreyi 4 parçada vermişler, bir de humik asit falan kullanmışlar.dikkatimi çeken ekstra masraf fazla giden tohum ve işçiyle yapılan tekleme işlemi için olmuş.gerisi aynı bizim masraflar. Kısaca hepsi uygulanabilir şeyler.sonuç olarak 5 ton maliyetle üretimi gerçekleştirmişler. herkes aynı gübreyi atıyor, aynı suyu veriyor, herkes aynı masrafı yapıyor. Bu sene pancardan 8 ton verim aldım, en az 4 ton masraf hesaplıyorum.icar parasını da koyarsak 5 ton minimum masrafı var.yetiştirme dönemi boyunca göğüs gerilen risklerin, stresin ise haddi hesabı yok. ABD'yi avrupa'yı verimde geçemeyiz diye hiç düşünmüyorum.onların başlıca avantajı iklim ve yağış.aynı iklim bizde olsa biz de aynı verimlere ulaşırız tüm mahsullerde. Fransa'da birleşik krallıkta pancara ya hiç su vermiyorlar, ya da çok az su veriyorlar.onlar için çok daha karlı olabilir, kendi kendine 6 ton verim yapan bir pancar bizim 10 ton aldığımız pancardan karlı olabilir. Çiftçiliğin ve diğer bir çok işin amerikası Avrupası kalmadı, bilgi parmakların ucunda. İnterneti forumları takip ediyorum, yeni gelen kuşak zımba gibi geliyor.okumayı-yazmayı biraz bilen herkes araştırma ve öğrenme peşinde, kim ipler amerikalıyı. Herkes araştırıp öğreniyor, araştırmayanlar araştıranları takip ediyor. Bakın şu anda önümdeki toprak analizleri ve ticari ürün kataloglarından çalışarak mahsullerde uygulayacağım gübreleri belirlemeye çalışıyorum.benzer şekilde dersine çalışan çok çiftçi var.iklim olarak yağış olarak kolay bir coğrafyada değiliz.bu durumda aynı maliyetle daha fazla verime odaklanmak mantıklı gibi [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Şeker Pancarı
Pancar sulama gübreleme konferansı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt