PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Organik madde
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Ambar" data-source="post: 1445267" data-attributes="member: 94662"><p>Kimisi diyor inek gübresinde %40 organik madde var diye</p><p>Ben bakıyorum feyz çiftliğinin organik gübresine %15 yazıyor </p><p></p><p>dekara 4 ton sığır gübresi saçıldığında 3 yıl arkana bakma lafı var </p><p>Evet doğru olabilir </p><p></p><p>Bir diğeri </p><p>Yeşil gübre</p><p>Yeşil gübre de araştırmalarım sonucu edindiğim bilgi doğrultusunda %80-90 civarı fiğde organik madde var</p><p></p><p>Gelelim mevzuya </p><p>350 mm yağış alan kırşehirde </p><p>Yem bezelyesi + trtikale karışımı ile </p><p>Yuvarlak hesap 800 kg kuru ot biçiyolar </p><p>Fiğde ki gibi %85 organik madde olduğunu ve birçok makro mikro element olduğunu ďüşünelim</p><p></p><p>Ve toprağa gömelim</p><p>Edermi 680 kg organik madde </p><p></p><p>4 ton hayvan gübresinden %15 organik madde den 600 kg organik madde edermi</p><p></p><p>Soru şu yeşil gübre hayvan gübresinin yerini alabilirmi ?</p><p></p><p>Hesap doğrumu?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ambar, post: 1445267, member: 94662"] Kimisi diyor inek gübresinde %40 organik madde var diye Ben bakıyorum feyz çiftliğinin organik gübresine %15 yazıyor dekara 4 ton sığır gübresi saçıldığında 3 yıl arkana bakma lafı var Evet doğru olabilir Bir diğeri Yeşil gübre Yeşil gübre de araştırmalarım sonucu edindiğim bilgi doğrultusunda %80-90 civarı fiğde organik madde var Gelelim mevzuya 350 mm yağış alan kırşehirde Yem bezelyesi + trtikale karışımı ile Yuvarlak hesap 800 kg kuru ot biçiyolar Fiğde ki gibi %85 organik madde olduğunu ve birçok makro mikro element olduğunu ďüşünelim Ve toprağa gömelim Edermi 680 kg organik madde 4 ton hayvan gübresinden %15 organik madde den 600 kg organik madde edermi Soru şu yeşil gübre hayvan gübresinin yerini alabilirmi ? Hesap doğrumu? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Organik madde
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt