PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Önallar titreşimli gübre kovası Hk.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="gkhAn" data-source="post: 1447732" data-attributes="member: 26434"><p>Hayırlı olsun bende bu sene yeni aldım. Şu zamana kadar tek granül üre gübresi attım. Tarlaya çok homojen yaydı şu anlık memnunum. Ama aklıma takılan çok soru var onları paylaşmak isterim.</p><p></p><p>1-) Kendi köyümde ithal titreşimli diğer marka fıçılar var ve benim Önallar makinem diğerlerine bakaraktan şanzıman sesi ( dişli sesi gibi geliyor ) çok fazla sesli. Hatta traktörün arka camı açıkken ses çok rahatsız ediyor mecburen kapatıyorum.</p><p>Bu Solis 1200 sarı renkli olandan kullanan başka arkadaş varsa bu ses onda da var mı ? Hatta ithal olan diğer marka makineler ile kıyaslama yaparsa çok memnun olurum.</p><p></p><p>2-) Makineye yol modu olarak arakasına ışıklandırma koyulmuş ama elektrik bağlantıları ve traktöre takılacak kablosu takılmamış. Kullanan arkadaşlar sizde durum nedir ?</p><p></p><p>3-) İçerisinde ki elekli ızgaralar tasarım olarak ve delik açısı olarak çok güzel ama direk makinenin saçına oturtulmuş. Bir kaç sene sonra oralardan saçı kırar diye düşünüyorum. Ben ilk kullanımdan sonra yıkarken o elekli ızgaraların saça değdiği yerlerin boyasının silinip saçın zarar gördüğünü görebiliyorum. O ızgarayın altına bir destek demiri kaynatılamaz mıydı ?</p><p></p><p>4-) Maalesef sağ ve sol atma skalaları denk değil, kalibre edilmeli. İkisini de aynı 1.5 a getirdiğimde bir göz fazla diğer göz az atıyor. </p><p></p><p></p><p>** Fabrikadan usta ile görüştüğümde ;</p><p>- Bizim makinemizin ses yapması normal, şanzıman dişlisi farklı gibi yorumlarda bulundu. Ama ben o sesten çok rahatsız oluyorum...</p><p>- Sağ ve sol gözün kesinlikle aynı atacağını ısrarla dile getirdi fabrika ustası ama maalesef denk gelmiyor. ( tarla eğimi yada yol, zıplama gibi durumlardan bir tarafa gübre yoğunlaşmış olabilir gibi yorum yaptı ama özellikle denemesini en düz tarlamda ve 200 kg üre ile yaptığımda gözle görülür bir tarafta fazlalık kaldı )</p><p></p><p>[USER=76807]@argeonal[/USER] [USER=44303]@alional[/USER]</p><p></p><p> #Benim Trakya da dekara 15 kg granül Üre attığım ayarları yazayım#</p><p></p><p>( Biz izli ekim yaptığımız için her 15 metrede bir traktörlerin ize gireceği yerler bellidir. Traktörüm Kubota 9540 HİLO dar teker )</p><p>- Kuyruk mili 540 E de </p><p>- 540-550 devir hızında 10.5- 11.5 km hızlarda </p><p>- Gübre düşüş norm açısı +1.5 ( Gübre dökülüş gözleri açıkken ayarlandı )</p><p>- Sağ gübre açıklığı 1.9</p><p>- Sol gübre açıklığı 2.1</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gkhAn, post: 1447732, member: 26434"] Hayırlı olsun bende bu sene yeni aldım. Şu zamana kadar tek granül üre gübresi attım. Tarlaya çok homojen yaydı şu anlık memnunum. Ama aklıma takılan çok soru var onları paylaşmak isterim. 1-) Kendi köyümde ithal titreşimli diğer marka fıçılar var ve benim Önallar makinem diğerlerine bakaraktan şanzıman sesi ( dişli sesi gibi geliyor ) çok fazla sesli. Hatta traktörün arka camı açıkken ses çok rahatsız ediyor mecburen kapatıyorum. Bu Solis 1200 sarı renkli olandan kullanan başka arkadaş varsa bu ses onda da var mı ? Hatta ithal olan diğer marka makineler ile kıyaslama yaparsa çok memnun olurum. 2-) Makineye yol modu olarak arakasına ışıklandırma koyulmuş ama elektrik bağlantıları ve traktöre takılacak kablosu takılmamış. Kullanan arkadaşlar sizde durum nedir ? 3-) İçerisinde ki elekli ızgaralar tasarım olarak ve delik açısı olarak çok güzel ama direk makinenin saçına oturtulmuş. Bir kaç sene sonra oralardan saçı kırar diye düşünüyorum. Ben ilk kullanımdan sonra yıkarken o elekli ızgaraların saça değdiği yerlerin boyasının silinip saçın zarar gördüğünü görebiliyorum. O ızgarayın altına bir destek demiri kaynatılamaz mıydı ? 4-) Maalesef sağ ve sol atma skalaları denk değil, kalibre edilmeli. İkisini de aynı 1.5 a getirdiğimde bir göz fazla diğer göz az atıyor. ** Fabrikadan usta ile görüştüğümde ; - Bizim makinemizin ses yapması normal, şanzıman dişlisi farklı gibi yorumlarda bulundu. Ama ben o sesten çok rahatsız oluyorum... - Sağ ve sol gözün kesinlikle aynı atacağını ısrarla dile getirdi fabrika ustası ama maalesef denk gelmiyor. ( tarla eğimi yada yol, zıplama gibi durumlardan bir tarafa gübre yoğunlaşmış olabilir gibi yorum yaptı ama özellikle denemesini en düz tarlamda ve 200 kg üre ile yaptığımda gözle görülür bir tarafta fazlalık kaldı ) [USER=76807]@argeonal[/USER] [USER=44303]@alional[/USER] #Benim Trakya da dekara 15 kg granül Üre attığım ayarları yazayım# ( Biz izli ekim yaptığımız için her 15 metrede bir traktörlerin ize gireceği yerler bellidir. Traktörüm Kubota 9540 HİLO dar teker ) - Kuyruk mili 540 E de - 540-550 devir hızında 10.5- 11.5 km hızlarda - Gübre düşüş norm açısı +1.5 ( Gübre dökülüş gözleri açıkken ayarlandı ) - Sağ gübre açıklığı 1.9 - Sol gübre açıklığı 2.1 [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Önallar titreşimli gübre kovası Hk.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt