Satacak bişey bulamayınca ne satacaklar.millet her gün soğuyor üretmekten.amcamla anlaşmıştık sözde 100dönümden fazla ekmeyecektik buğdayı.neyse belki bu yıl para eder,sığırlar ne yer vs vs dedi yine 200ü doğrulttuk.daha da arpa yulaf falan ekicez.bu yıl para etmezse bitmiştir.benim için zaten bitti.millet pancarı çok övüyor hayvanı azaltıp onu deneyelim diyorum seneye.Koca Türk devletinin hükümeti heryeri sattı satacak bişey bulamadı domates biber satcak
Devlet bu herşeyi yapar , yıllarca genelev bile işletti.Devlet tüccarlık yapmaz diyerek devlet kurumlarını özelleştirenler şimdi kabzımallığa başladı
Bu model güzelse sizde aynısını yapın , tutan var mı kimseyiBakın arkadaşlar kendi köyumden örnek veriyorum bundan 15 yıl önce köyde tarlası traktoru her malzemesi olan 3 5 senede satti savurdu şimdi sosyal yardimlaşmadan yadim aliyor kac.lira aliyo bilmiyom ama ne mazot ne gübre derdi var ay başi gelsinde parami alam diye bakiyo zamaninda en fazla yer işliyenler şuan bedava geciniyor nede olsa devlet bakiyor
Böyle işlerde haram lokma yaramaz kimseyeBizim de bi komşu var bize imreniyor daha doğrusu kıskanıyor.Ama kıskanacak bişey yok.malı çok olanın derdi de çok olur.Onun kazancı bizden iyi kendisi mermer fabrikasında asgari ücretin biraz yukarısında çalışıyor.annesi 65 yaş kız kardeşide epilepsi hastalığı old. 1000liraya yakın maaş alıyor.eve giren aylık 4.000 üzerinde.odunu dağdan getiriyor.hayvanlar zaten kimin ekininde doyuyor belli değil.
Sonra da fakir ayağına yat.
Bu ciddimi gerçekten.Devlet bu herşeyi yapar , yıllarca genelev bile işletti.
http://m.radikal.com.tr/yazarlar/cuneyt_ozdemir/devlet_kerhanelerden_elini_cekmeli_mi-1119477Bu ciddimi gerçekten.
Ilk kez bunu duydum. Şaka herhalde.