Nohut ekecegim yeri pulluk la degilde çizelle sürsem iki kereuygun olurmuki yoksa verim kaybımı olur arkadaşlar ne yapayım pulluk mu yoksa çizel pulluk patlatma mı uygulayım
Çizel veya pulluk verime hangisi faydası olur nohut ta tavda bir çizel sonbaharda birde nohudu ekmeden önce cizel arkadanda merdanesiyle sonra ekelm nohutu yada yukarda arkadasımızın dediği gibi sonbaharda pulluk la derin sürüm ekecek zaman kazaya mibzerle ek mi iyi olur çizelle sürüm mazot tan tasarruf olur tarla derelenmez düz kalır artı bunlarBizdede benzer sıkıntılar var
Bahara ayçiçek ekilecek yerler pulluk ilemi cizel ilemi yapsak
Toprak kuru şimdi pulluk pek islemiyor bizde
Çizel ile olabilir ama cizel ile otları öldürmeyiz bizde birde cizel ile sürülen yer pulluğa göre daha çabuk oturuşuyor sıkışıyor sonradan
Şimdi Çiçek yerlerine arpa ektim pulluk tercih etmedim goble tiller ile hazırlayıp ektik
Ama arpa yerlerine çiçek ekecegiz bahara şu an büyük pulluk ile sürmek istiyorum , tav uygun olsa sürerim sonra kışın uygun tavda cizel çekeriz ama tav kuru şu an
Tabi yöresel farklar olablirÇizel veya pulluk verime hangisi faydası olur nohut ta tavda bir çizel sonbaharda birde nohudu ekmeden önce cizel arkadanda merdanesiyle sonra ekelm nohutu yada yukarda arkadasımızın dediği gibi sonbaharda pulluk la derin sürüm ekecek zaman kazaya mibzerle ek mi iyi olur çizelle sürüm mazot tan tasarruf olur tarla derelenmez düz kalır artı bunlar
Sür gitsin ismail abi motor zorlanır ama biraz toprak havalansın, ekime ne kaldı şurda güneş yüzü görsün kesekler erir yağmurlarla, tumosan yapar bu işi [emoji4]Bizdede benzer sıkıntılar var
Bahara ayçiçek ekilecek yerler pulluk ilemi cizel ilemi yapsak
Toprak kuru şimdi pulluk pek islemiyor bizde
Çizel ile olabilir ama cizel ile otları öldürmeyiz bizde birde cizel ile sürülen yer pulluğa göre daha çabuk oturuşuyor sıkışıyor sonradan
Şimdi Çiçek yerlerine arpa ektim pulluk tercih etmedim goble tiller ile hazırlayıp ektik
Ama arpa yerlerine çiçek ekecegiz bahara şu an büyük pulluk ile sürmek istiyorum , tav uygun olsa sürerim sonra kışın uygun tavda cizel çekeriz ama tav kuru şu an
Mahmut yağmur yağar diye umudumuz varSür gitsin ismail abi motor zorlanır ama biraz toprak havalansın, ekime ne kaldı şurda güneş yüzü görsün kesekler erir yağmurlarla, tumosan yapar bu işi [emoji4]