Niğde Tarım Fuarı 2018

25.05.2016
3,693
3,488
27
Niğde

Bugün fuara gittim ve sizler için fotoğraf çektim. Fuarda New Holland, John Deere ve Kubota firmaları yoktu.

Massey Ferguson 7718 S 700 bin TL’ye satılmış.

IMG_2480.JPGIMG_2481.JPGIMG_2482.JPGIMG_2483.JPGIMG_2484.JPGIMG_2503.JPGIMG_2504.JPGIMG_2489.JPGIMG_2490.JPGIMG_2476.JPG
 
Sefa abi hala o paralar bi traktöre yatırılıyorsa bu ciftcilik işleri bu işi yapanların sızlandığı kadar kötü ve zarar ettirici bir iş değil ozaman hala bu yatırımlar yapılıyorsa[emoji848][emoji848]
 
O aracılar bu traktörlerle ne gibi isler yapıyorlar?
Traktör dediğin araçla sadece tarım işi değil kardeş Akla gelebilecek her iş yapılır.
Tarım-Ormancılık-İnşaat Sektörü- Hafriyat- tesviye-nakliye işleri-Hayvancılık sektörü-resmi hizmet- karla mücadele- Gerilim Hattı projeleri- Bütün askeriye ve belediyelerde mutlaka traktör mevcuttur..
Bu traktörleri çiftçilik dışinda alan kişiler mutlaka önemli bi işte kullanacaklardır.
 
  • Beğen
Tepkiler: kandemir_06
Aynı sektörde aynı şeyi üreten bazı ciftciler neden zarar ettiğini söylerken bazıları uçak gibi traktör alabiliyor anlayabilmiş değilim acaba zarar eden bilinçsiz mi yapıyor veyahut bizimi yiyor?

Makinalı tarım ve islenulebilir arazi ve imkan meselesi .Toprağından havasına suyundan gübresinden hortumundan gubresine makinalı hasattan pazarlamasına hepsi etken ... Yan yana iki parselden bile aynı şeyleri aynı gün uygulayıp farklı verim alabilirsin ...Veya gubren sahte çıkabilir depolanan yanlıştır malın çürür ...v.s v.s birçok etken var
 
  • Beğen
Tepkiler: kandemir_06
Bu yıl patates den zarar ettim diyen var mı?
Abi bizimkisi kumar bi yedin mi patenin parasini bi daha istiyorsun 10 kurusa sattigimizda oldu zararida yikar gecer bunu eken adam 200 donum patates ektiyse 400 500 donumde en az pancar eker, ekmelide cunku zarar edersin ama kari onu karsilar

Lafini acmisken simdi pancar isini patedes isini cok buyuk bisi goruyorlar ha ekipman gerekiyor boru lazim tarlaya boydan boya doseceksin ole bugday gibi hat degistirir suarim olmuuyo 1000 donum bugdayi ekersin ama 1000 donum pancarida ekmek biraz sey ister. Ilacladigin traktor ayri surdugun ayri ole tek motor olmuyor ha 2 3 yilda ekipmanini,dizersin korkma misirinida ek pancarida pateyide ama yonca ekmekde ayri bi zevkli ve buyuk masraf distan gorundugu gibi kolay ama oturmasi lazim.

Mesela ben hayvanciliklada ugrasiyrum 60 koyunum vardi 5 sene once suan 1000 e yakin ama bide bana sor nasil ettin diye 5 yil para kazanmadim vade vade vade diyerek ahirimida kurdum hepsini yaptim 2009 da devletimiz saolsun sattigi buyukbasi aldigim paradan daha aza sattim yedigide iyi girdi. Aha dogurttuk dedik bide pate vurdu 2013 den beri hayvanciyiz bu yil da 500 donum yonca ektim koyunun borcu bitti oturdu gayri noreceksek bilmiyorum tohum borc motor borc ekipman borc kuyu burc allah kerim dedik hadi hayirlisi

Yani oyle distan gorundugu gibi deil ha varsa 3 gunde ekiyorsun3 gunde kaldiriyorsun bitti diyen cok var buyursun bide tas ayiklasin benle o tarlaya bi emek versin gece 4de hat degistirsin anlar... 20 saat tarla sursun gece gunduz pancar soksun kazandigi para az mi cok mu emeginin karsiliimi o kadar konussun neymis koyun da cok para varmis sabah 4 aksam 10 bi koyun yaysin sonra anlar.

UZUN LAFIN KISASI GORUNDUGU GIBI DEIL OYLE 50 100 DONUM ARPA EKIP 20 30 DONUM PANCAR EKIP ATIP TUTMASIN KIMSE(USTUNE ALINMA GENEL KONUSUYORUM)
 
Aynı sektörde aynı şeyi üreten bazı ciftciler neden zarar ettiğini söylerken bazıları uçak gibi traktör alabiliyor anlayabilmiş değilim acaba zarar eden bilinçsiz mi yapıyor veyahut bizimi yiyor?

Çevrede büyük ahırlar var, 8 yıl önce başlayan süt işletmesi kapandı, krediyle ahır yapıldı, ot-saman yokluğuna girildi, yemsiz sadece saman ve mısır talaşı ile hayvan bakıldı, verimli hayvan yemsiz kalırsa kemikleri çıkar, her hastalığa açık olur.Ortam düzelince biraz kendini çevirmeye başladı, süt fiyatları 115 krş tan 100 krş a geldi, girdiler çıktıları karşılamayınca hayvanlara kasap yolu göründü.
Kaba yemi kendimiz ürettik, arazide hayvan ve tavuk gübresi kullandık, gübre maliyetini 1/3 e indirdik, kesimlik erkek hayvanlar işletmenin karı olarak kaldı, 5-10 hayvanlık küçük işletme zaten kalmadı.
Sütünü perakende pazarlayabilen, besilik buzağı yetiştiren, ayakta duruyor, kurbanlık için dolu olması gereken ahır boş duruyor.Eti şu an büyük çaplı besilik işletmeler ve kesime giden süt inekleri karşılıyor, zaman geçince hayvan fiyatları tavan yapması işten bile değildir.
Sütü 80 krş a sattığımız yılda , yem 20 TL, saman 2,5 TL, yulaf 4 TL, yonca 5 TL idi.Sütün şu an 3 TL , kesimin 40 TL bandında olması lazım, ömrümüz olursa, 6 ay sonra durum değerlendirmesi yaparız.
 
Bizde süt hayvancılığı yapiyoz şu an 18 inek 12 tane danamiz var inanin çoğu malzemeyi kendigimiz ürettiğimiz halde bi kar kalmiyo hayvanlarimiz kışın 5 ay içerde cepten yiyo yazında 7 ay yaylıma cikiyo inanın masraflari hesap edince yapmayalim bu işi diyorum zaten hayvanlarimizin çoğu montofon ve simental cinsi öle aşırı bi süt getirisi yok doğan buzagilar bile masrafa gidiyo hayvancılığın sonu kötü bu gidişatın değişmesi lazim...
 

Benzer Konular