Yüksek güç derken kaç beygir üzeri ve fiyat olarak bir limit var mı
Bende john deere taraftarıyım john deerenin bütün motorlardan üstünlüğü ortada. hafif masseylerin bu kadar satılmasına hayret ediyorum adamlar ne için massey alıyor merak ediyorum gerçekten [emoji1]
Johndeere400 hp ve üzeri paletli CASE Qadtrac Sebebi:toprak sıkıştırması az Basınç birim yüzeye etkiyen kuvvettir. Lastik tekerin sıkıştırması fazladır.Tarlayı sürerken sıkışık toprağı sürmesi zor, yakıta biner.
Motor kendi ağırlığı kadar çeki kuvveti oluşturabilir.Sıkıştırmıyor.Aynı beygir 2 motor gibi çeki kuvveti veriyor.4 teker ayrı çekiyor, dönüm başı ezmiyor.Paletlerin basıncı azdır.
300 hp Case optum,Claas,Fendth
200 hp Case puma,Claas,Fendth
120 hp Steyr Sebebi S-Matic şanzıman -15 , +35 derece arasında verimli çalışıyor.
Ağır yük nakliye işi çoksa JD ,Çiftçilik taşımalarında diğer otomatik şanzımanlarda yeterlidir,
Motor tercihlerimde FPT,Mercedes,Man,Volvo penta,Deuthz olurdu.Sıralamam farklı gelebilir, işletim maliyetlerini düşündüğüm içindir.Arz ederim.
400-600 beygir aralığında Johndeere 9RX modelleride çok iyi görünüyor. Yılların dünya lideri altta kalır mı400 hp ve üzeri paletli CASE Qadtrac Sebebi:toprak sıkıştırması az Basınç birim yüzeye etkiyen kuvvettir. Lastik tekerin sıkıştırması fazladır.Tarlayı sürerken sıkışık toprağı sürmesi zor, yakıta biner.
Motor kendi ağırlığı kadar çeki kuvveti oluşturabilir.Sıkıştırmıyor.Aynı beygir 2 motor gibi çeki kuvveti veriyor.4 teker ayrı çekiyor, dönüm başı ezmiyor.Paletlerin basıncı azdır.
300 hp Case optum,Claas,Fendth
200 hp Case puma,Claas,Fendth
120 hp Steyr Sebebi S-Matic şanzıman -15 , +35 derece arasında verimli çalışıyor.
Ağır yük nakliye işi çoksa JD ,Çiftçilik taşımalarında diğer otomatik şanzımanlarda yeterlidir,
Motor tercihlerimde FPT,Mercedes,Man,Volvo penta,Deuthz olurdu.Sıralamam farklı gelebilir, işletim maliyetlerini düşündüğüm içindir.Arz ederim.
Benim tercihim john deere olurdu adamların kendilerine özgü bir üretim teknikleri var baştan aşağıya sarı geyik bi john deere traktör. Hepsi grup olmuşlar AGCO (mf,fendt,valtra), CNH (case,nh) vs. ama dünya çiftçisinin gözünde hiç biri bi john deere etmiyor... Yıllık ciro vs. herşey ortada... [emoji4]
Steiger başlı başına bir marka ve ABD menşeili. Steyr ile alakası yok ve ilk belden kırma traktörleri üreten marka. Ayrıca paletlide değil.Bildiğim kadarıyla çok önceden case ıh,steyr'i satın aldı hatta paletli bir üretimleri vardı "staiger" diye. Fakat şu an steyr geniş bir üretim yapmakta hâlâ da CNH grubuna bağlı mı? Doğrusu bilemiyorum ve bilgi sahibi arkadaşlardan açıklama bekliyorum.