Ynt: nh de periyodik bakımlara iyi zam gelmiş
kubilay07 link=topic=73188.msg854215#msg854215 date=1393455762' Alıntı:
kitleri burada servis getirmiyor yedek parçacı getiriyor zaten kitlerin satışı 250 lira 20lira fazla almış bakımı yapsınlarda ben parasından geçtim hem 2-3 traktörüm olsa pazarlık yapılır bende traktör tek zaten başka serviste yok burda ne diyeceğim adama sen yapmazsan finikeye giderim mi diyecem
sende haklısın ama yinede azda osla pazarlık yapmak iyidir
nede olsa pazarlık sünnettir
en kötü ihtimal satar başka marka traktör alırım dersin
anayurtlu link=topic=73188.msg854429#msg854429 date=1393514031' Alıntı:
Ayrıntılı derken misal
.... Litre motor yağı fiyatı. .....
Motor yağı filtresi fiyatı.....
Yakıt filtresi fiyatı....
Şeklinde yazarsanız diğer nh kullanıcılarına örnek fiyat olabilir onu söylemeek istemiştim
valla kardeşim bende senin bu dedigin şekilde yazmak isterdim ama malesef bakım kitleri standart paket halinde
sadece bir tek 55-56 ya yag filtresi getirdi onun fiyatı 25 liraydı onu net söyleyebilriim digerleri
paket halindeydi
kepirli_ercan link=topic=73188.msg854471#msg854471 date=1393516861' Alıntı:
Ben 2012 de Erkuntu bilirim yarışmasını kazanınca 4 tane bakım paketi vermişlerdi o zaman traktör 60 saatlerde idi 600 saatte dahil bakım bakımı bedavaya denk geldi.100-200 yaptırdım şimdi 400 yapılacak 1 tane kalıyor o da 600 saatte artık 800 saat bize bakıyo darısı sizlerin traktörlere
valla şanslıymışın kardeşim darısı hepimize olsun
arkadaşlar şaka bir yana bugün baya yorucu bir gündü
önce ekipmanalrı koydugum yerde bri duvar yıkılmıştı onun için kum taş çimento kireç ve usta buldum onalrla saat 2 ye kadar
yıkılan yeri onardık daha dogrusu ustalar onardı bende yardım ettim
saat3e yakın mazot tankeri geldi traktörlerin depoları fulledim 461 litre mazot aldım
ve konu başlıgındanda anlayacagınız üzere bugün traktörlerin bakım günüydü
malum ekim sezonu geldi ekiem başlamadan hallettik şükür
nh servisi saat üçbuçuk gibi geldi(1 usta 1 çırak) saat 7 civarı bitti bakım
bunları ben kendim yapsam enaz 1 günümü alırdı belkide daha uzun sürerdi
3ü garantili biri garantisiz olmak üzere 4 traktöre bakım yaptı bunlar standart bakım paketleriydi
birde bunlar harici 55-56 traktörümün hidrolik problemliydi dalma yapıyordu onun yag filtresinide degiştirdik ve hidrolik sorununu çözdük
ayrıca 1 tane hava filtresinden egzosta gelen hortum alacagım vardı onu getirdi
ayrıca kabindeki elektirik sorununu busefer harbiden buldu ve çözdü çok basit çok kolay bir sorunmuş
(sigorta panlindeki soketlerden birini degiştirdi arızalıymış)
bunlar tarici tüm traktörlerin debriyaj ayarları fren ayarları yapıldı arka yaglar kontrol edildi
eksikler tamamlandı ( sadece td75d nin arka yag eksikti hatta sıfırlanmıştı )
antifirizde getirmesini söylemiştim onu getirdi çiftçeker traktörüme antifiriz ekledik 250 ml kadar eksilme olmuş ( üçbuçuk yılda 750 saatte)
bunlar dışında birkaç sök tak işlemi kontrol işlemi sıkılama işlemi vs vs yapıldı
şimdi gelelim servisimiz süleyman beyle muhabbete
daha dogrusu süleyman beyden inciler diyelim
gayet açıksözlü biri
ben bakıma başladıgı andan itibaren burda yani busitede açılan nh ile alakalı olumsuz konular ve olumsuz msjlar ın birçogunu kendisine hafiften gaz vererek kendi sorularım gibi sordum
kendisi de cesurca gayet açık cevaplar verdi
bir nh fanatigi ve nh savunucusu olarak(bazı arkadaşlar öyle diyor ya) sorularılarımı yönelttim kendisine
ilk sorum
eve geldigi servis aracı fiat dobloydu
şakayla karışık sordum hayırdır koç size bu araçları zorlamı satıyor servisler mecburmu alıyor dobloyu dedim
cevap
aynen öyle zorunlu dedi
diger tahrik edici sorum
hayırdır bu nh ler dökülüyor yaw nedir bu sizimi zengin edecez dedim
cevap
yeni kaporta nh ler aynen öyle dedi
tabi dururmuyum yakalamışım servisi
hemen sordum yine
hayırdır servislerin önü 2-3 parçaya bölünen mavi kaynıyormuş millet bıkmış diyorlar dogrumu dedim
cevap
bu hafta sadece debriyaj kaynaklı sorunlar yüzünden 8 tane traktör böldüm bazıları garantiliydi bazıları eskiydi dedi
adamlar ayagı debriyajın üstünde gidiyor debriyaj ayarı yaptıranda yok bedava oldugu halde birde levyeyi kıracakalr nerdeyse levyeden dolayıda böldüklerim oldu insa evladı biraz acır bu trakörler parayla alınıyor bukadarda hor kullanılmaz ama ben yine insaflı davranıp garantisi devam edenlerin hepsini garanti kapsamında yaptım kullanıcı hatası demedim dedi
yine tahrik edici bir soru sordum
hayırdır komşu köydeki 110un sahibi hararet yapınca traktörü satmış 100 saate gelmeden dedim
cevap
o adam tümosancı siyaha beyaz derse o beyaz olur adamda para çok parayla herşeyi satın alacagını düşünüyor traktörü şöföre vermiş şöfürde anasını aglatmış dedi ve traktörü geri verdi gitti tümosan aldı dedi
(adamda 3-4 tane tümasan var harbiden)
can alıcı bir soru daha sordum
yaw gardaş bu erkuntlar bizim nhlerden az yakıyro bizimkiler mazot canavarı neden böyle dedim (gerçekte td75 hariç digerlerinin yakıtından memnunum sadece arkadaşa gaz verdim)
cevap
pompa ayarı yapılmayan pompası sökülmeyen erkunt yok biz de söküp garanti kapsamında yaptıralım diyoruz siz söktürmeye korkuyorsunuz dedi
(harbidende benim 75in pompayı sökeceklerdide ben istemedim )
birçok soru daha sordum
ama son birini yazayım
bu bakımlar niye böyle pahalı resmen soygun dedim
cevap pek manidardı
koçun bakım kiti azizligi dedi
ben sormadan kendiside birşeyler söyledi
mesela
trakörün garantiliyken hiçbirşeyden korkma alo de gelirim gelip olmayacaksa dükkana gelirsin 1 kuruş para almadan bozulan kırılan dökülen yerleri ücetsiz yaparız yada yensiini takarız birsürü para verip sıfır km traktör alıyorsun bunlar senin en dogal hakkın garanti süresi boyunca 1 tek civataya bile para vermene gerek yok dedi
ve can alıcı bir nokta
bakım yaparken dikkat ettim
3 pistonlu traktörlerime 8 litre motor yagı koydu kalan yaglar bende kaldı(6 litre)
4 pistonlu traktörüme 10 litre motor yagı(bir bidon) koydu
ben hiçbir müdahalede bulunmadan trakkulüpteki arkadaşlar artan 2 litreden şikayetçi demeden adam 1 bidon yag koydu neden hepsini koydun dedim 4 pistonlularda bu şekilde 3 pistonlularda 8 litre yetiyor dedi
4 pistonlu td 75de yag arttırmadı kısaca
hatta ben saf pozisyonuna bürünüp sordum
yaw bunalr 8 litre almıyormu çok koyup başıma bela açma dedim
yag çubugunu çekti alt sınrı ve üst sınrı çizgilerini gösterdi bu iki çizginin arasındaysasorun olamaz 4 pistonlular böyle 10 litre alır enalt çizgiden hesap edersen 8den biraz fazla alıyor ama eksiltme ihtimaline karşı üst çizigiye kadar alacak şekilde koyuyoruz oda 10 litre yapıyor dedi
bu alt üst sınırı 3 pistonlarda 7-8 litre 4 pistonlularda 8-10 litre dedi
sayesinde bunuda net ögrenmiş olduk
buyüzden bence 75 ve daha büyük nh kullanan arkadaşlar bence artık forum ahalisini yanlış bilgilendirmesin bu yag konusunda
neyse benim ekip ekim dönemine hazır artık tarlalar düşünsün gerisini