New Holland L517 Nasıldır

450 500 dönüm ekilişimiz var kendi yerimizi biçip piyasada calışmayı düşünüyoruz NEW HOLLAND L517 biçer üzerinde yogunlaştık TC56 maddıyat yetmıyor o yuzzden bu biçer hakkında bilği sahibi makinayı kullanan varsa yardımıcı olurmu ? şuankı fıyatları 650 600 civarı genelde 96 modeller

L517 biçerin motoru kasaya küçük geliyor ve tarlada bayağı bir hantal kalıyor.
2005 li yıllarda ikinci el olarak 90 000 euro ya alınmıştı, 2 sezon kullandıktan sonra makine satıldı.
Piyasaya çalışmak için tavsiye edebileceğimiz bir model değildir ama kendi işinizi servis sağlanabiliyorsa görür.
Hocam demekki oyuzden ucuz tutuyorlar piyasada sağolun

• Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
98 model TC torklumu oluyor daha önce 630 955 kullandık torklu makina almak istiyoruz onun için araştırma yapıyoruz
Torklu modelleri de var araştırırsanız bulursunuz diye düşünüyorum.
Mesela bu makine Torkluymuş ve satılmış bir aralar
44265612_2051510901828526_8867425161909895168_n.jpg

98 model TC torklu mu oluyor daha önce 630 955 kullandık torklu makina almak istiyoruz onun için araştırma yapıyoruz
Arazinizin verim durumu nasıldır?
Makine kapasitelerini biraz kıyaslayabiliriz.
Maksat iş görmekse piyasada ekleme yapılmış veya biraz geliştirilmiş makinelerde bulunuyor.
Hidrostat, tork makineye sonradan takılabilir.
Biçer motor karakteristiği sıradan motorlardan farklıdır.
Biçere kamyon motoru takılıyor ama çok sağlıklı değildir.
Biçer motoru genel karakteristik olarak 1800-2500 rpm sabit tork aralığı , 2000-2500 rpm sabit güç aralığı verir.
Genelde tam gaz sürülür, yağ basınçlı sistemlerin verimli çalışması sağlanır.
Kamyon motorlarının tork eğrileri motorun sabit güç aralığı içinde düşüş şeklinde olduğundan biçerin harmanlama sisteminin çalışma performansını düşürür. Tavsiye etmeyiz.

Arazinizin verim durumu nasıldır?
Makine kapasitelerini biraz kıyaslayabiliriz.
Maksat iş görmekse piyasada ekleme yapılmış veya biraz geliştirilmiş makinelerde bulunuyor.
Hidrostat, tork makineye sonradan takılabilir.
Biçer motor karakteristiği sıradan motorlardan farklıdır.
Biçere kamyon motoru takılıyor ama çok sağlıklı değildir.
Biçer motoru genel karakteristik olarak 1800-2500 rpm sabit tork aralığı , 2000-2500 rpm sabit güç aralığı verir.
Genelde tam gaz sürülür, yağ basınçlı sistemlerin verimli çalışması sağlanır.
Kamyon motorlarının tork eğrileri motorun sabit güç aralığı içinde düşüş şeklinde olduğundan biçerin harmanlama sisteminin çalışma performansını düşürür. Tavsiye etmeyiz.
Hocam yıllık 4000 dönüm bicsek tek şoför çalışsa 2005 filan TC 56 lar ekmek bırakır mı ?

Hocam yıllık 4000 dönüm bicsek tek şoför çalışsa 2005 filan TC 56 lar ekmek bırakır mı ?
Maksat iş görmekse makinenin kötüsü olmaz.
TC56 verim ortalama 300 kg/dk olan yerlerde hayli hayli çok iş görür.
Mekanik makine olduğu için ilginiz artıyor, sanırız ama teknolojiden de faydalanmak lazım.
Elbette ekmek bırakır.

TC5.80 modelde kronik bir arızaya rastladık.
Tabla ve dolabı çalıştırıyoruz, makinenin helezonu da beraber çalışıyor.
Bulana kadar akla karayı seçtik, yapabilen bir usta çıktı, meğerse soket arızalıymış.
Deneyimli teknik personel açığımız var,
Yan yerlerde boşaltma borusunu açarak yürümek gerekebiliyor.
Yamaç tarla setlerinden geri geri inmek gerekebiliyor.
Foruma biçer hakkında pek fazla soru gelmiyor.

Maddiyatı ayarlayıp tc56ya yoğunlaşın
Euro değil de TL borçla bulabilirseniz iki sezon fazla borç ödeyin TC alın derim
Arızası sorunu daha az olur
TC sade ve hafif makinedir, az yakar
Bir hataya düşüp hidrostatlı yerine kayışlı almayın
Evet çoğu Adanalı bicerci de öyle söylüyor parça servis arıza konusunda az arıza yapar parça bulunur diye torklu olmazsa almayız zaten peşin alıp bankaya borç yapmak daha mantıklı olur kur bazı fazla kaçıyor

• Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Evet çoğu Adanalı bicerci de öyle söylüyor parça servis arıza konusunda az arıza yapar parça bulunur diye torklu olmazsa almayız zaten peşin alıp bankaya borç yapmak daha mantıklı olur kur bazı fazla kaçıyor
Eskişehirli olduğunu sanıyorum
Teksan sanayide New Holland biçerdöver servisi özbiçer var.fırsatınız olursa bi uğrayın, hakan usta New Holland biçerdöverin piridir, size yardımcı olur
Biçercilik benim aile mesleğim
Bugün çeltik sahaları haricinde Türkiye'de açık ara en çok bulunan makine TC serisidir.
Mısır'a koşmayacaksanız tc56
yok Mısır'a da koşarım diyorsanız tc5070(muhakkak sap kıyıcılı) sorunuzun cevabı bu kadar.
Gerisi size kalmış durumda, maddiyatı ayarlayamazsınız, temiz TC bulamazsınız, çiçek gibi bir 517 denk gelir kaçırmak istemezsiniz falan...

Eskişehirli olduğunu sanıyorum
Teksan sanayide New Holland biçerdöver servisi özbiçer var.fırsatınız olursa bi uğrayın, hakan usta New Holland biçerdöverin piridir, size yardımcı olur
Biçercilik benim aile mesleğim
Bugün çeltik sahaları haricinde Türkiye'de açık ara en çok bulunan makine TC serisidir.
Mısır'a koşmayacaksanız tc56
yok Mısır'a da koşarım diyorsanız tc5070(muhakkak sap kıyıcılı) sorunuzun cevabı bu kadar.
Gerisi size kalmış durumda, maddiyatı ayarlayamazsınız, temiz TC bulamazsınız, çiçek gibi bir 517 denk gelir kaçırmak istemezsiniz falan...
Biliyorum o dükkanı eğer alırsamda ona giderim servis için bizde sade arpa buğday denk gelirse nohutta biceriz maddiyatı tc56 için zorlamaya çalışacağım bakalım nasip

Arkadaşlar bu arkadaşın konusu değil amma bisey sormak istiyorum. Biçer almak icin ödeme koşullarında taksit yapıyorlar mi . Yada bankadan almaya kalksak banka neler istiyor ve faiz oranları nerelerde bilgisi olan varmi ? TC 5070 yada 5.80 modeli düşünüyorum