Aynennn. Connect benim olacak, yada Tümocan.
Bende kendime köy arıyorum, sevabıyla günahıyla beni kabul edecek Yusuf Abi.
4 yıl önce; Özel idarenin köylere hizmet amaçlı alıp, Tarım İl Müdürlüğü kontrolünde vatandaşa kiraya verilen Holder, İrtem Mibzer, Slaj Makinası, Yem Kırma 5makinası v.s. aletler hurdaya çıkmıştı. Tabiki doğal olarak üstün bilgi birikime sahip çiftçi arkadaşlar hemşehrilerim, üstün bi gayretle bunların adeta içine ederek kullanılamaz hale getirmişler ve bunlar hurdaya ayrılmış. Büyük bir heyacanla Valilik makamına bir dilekçe ile başvurdum ve 15 sıra balta ayaklı İrtem mibzer, Tosun slaj makinası, oruç 400 lük holder ve bir adette yem kırmayı köylünün kullanması için alıp getirdim, değirmene 2 kişi para harcadık 4 kişi kullandı, şimdilerde 2 amca oğlu kullanıyor yaz kış kar yağmur üzerinden geçiyor ve daha 1 gram gres dahi basa olmadı.
Holderi 3 kişi tamir ettik köyün malı deyen alıp gidiyor kırıp kopartıp getiriyor elimden geldiğince tamir etmeme rağmen bu kış donmuş ve pompası patlamış.
Slaj makinası bir bana lazım olduğu için onuda ekonomiye kazandırdım, çok şükür onu ben muhafaza ediyorum, eşine dostuna vermediğim için komşular içten içe bana diş biliyor, neymiş köy malıymış.
İrtemi toparlayamadık ya, bir arkadaşta ona sahip çıktı çok şükür 4 senedir ekimini onla yapıyor ve yaz kış kar altında duruyor, hatta şu an kahverengiye dönüştü küften.
Şimdi bu köylülere ben traktörde ayarlarım da, kamudan hurdaya ayrılmış v.s. bi şekilde olur.
Yalnız onun mazotu ve masrafıda bana ağır gelir,
yani halkımız insan olsun ben kendi traktörümü vereyim.
Bilmem anlatabildim mi.:S