PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Tarım Teknolojileri
Motor şanzıman uyumsuzlukları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="reyiz" data-source="post: 1150737" data-attributes="member: 75348"><p>92 240s var sıfırdan beri bizde. Üzerinde büyüdüm desem yeridir. Şöyleki yüklü halde 6 ton yük 1.5 ton römork yüzlerce kez yokuş çıkmışımdır. Bahsettiğim yokuş hafiften başlayıp dikleşen tarzda. Zaman kaybından dolayı deneye deneye öğrendim. Yokuşun % 30 na kadar 1 le çıkabildiğimiz ancak gerisinde takviye 3te bile zorlanan bazen traktörü stop seviyesine getiren bir yokuş bu. Burdaki arkadaşların bile belki %90ı ve köyümde benden başka yapabilen olacağını sanmam kimseyede denemesini tavsiye etmem ama ben sürekli yaparım. Seri vitesten takviyeye yokuş yukarı yüklü halde bile geri kaçırmadan takviyeye düşebilirsin 240 ta. Traktör vites düşmeyi istediği zaman sol elin ana viteste sağ elin takviye vitesinde sırayla şu hamleleri yapacaksın. Ana vites boşa takviye vites boşa ana vites vitese takviye vitese takacan ama iki elinide kullanacan ve çok hızlı olacak. Saniyenin belki 3 te biri sürede. Son baharda hayvan gübresi taşırken çekip yükleyeyim daha iyi anlaşılır. İnanın normalde vites değiştirirken gacırdayan o şanzımandan bunu yaparken tık ses çıkmıyor. Ama dediğim gibi çok fazla deneyerek pratik kazandım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="reyiz, post: 1150737, member: 75348"] 92 240s var sıfırdan beri bizde. Üzerinde büyüdüm desem yeridir. Şöyleki yüklü halde 6 ton yük 1.5 ton römork yüzlerce kez yokuş çıkmışımdır. Bahsettiğim yokuş hafiften başlayıp dikleşen tarzda. Zaman kaybından dolayı deneye deneye öğrendim. Yokuşun % 30 na kadar 1 le çıkabildiğimiz ancak gerisinde takviye 3te bile zorlanan bazen traktörü stop seviyesine getiren bir yokuş bu. Burdaki arkadaşların bile belki %90ı ve köyümde benden başka yapabilen olacağını sanmam kimseyede denemesini tavsiye etmem ama ben sürekli yaparım. Seri vitesten takviyeye yokuş yukarı yüklü halde bile geri kaçırmadan takviyeye düşebilirsin 240 ta. Traktör vites düşmeyi istediği zaman sol elin ana viteste sağ elin takviye vitesinde sırayla şu hamleleri yapacaksın. Ana vites boşa takviye vites boşa ana vites vitese takviye vitese takacan ama iki elinide kullanacan ve çok hızlı olacak. Saniyenin belki 3 te biri sürede. Son baharda hayvan gübresi taşırken çekip yükleyeyim daha iyi anlaşılır. İnanın normalde vites değiştirirken gacırdayan o şanzımandan bunu yaparken tık ses çıkmıyor. Ama dediğim gibi çok fazla deneyerek pratik kazandım. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Tarım Teknolojileri
Motor şanzıman uyumsuzlukları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt