Mor Patates Üretimi Artıyor

Türkiye'de en fazla patates üretiminin olduğu Sivas’ta geçtiğimiz yıllarda ilk kez üretilen mor patates bu yıl daha geniş bir alana yayılarak yeniden ekildi. Karbonhidrat, potasyum, C vitamini, folik asit, demir kaynağı olan ve birçok rahatsızlığı giderdiği bilinen mor patates düzenlenen törenle toprakla buluşturuldu. Ayrıca Konya'da da üretimi git gide artıyor.



Sivas Valisi Salih Ayhan:

“Bugün Sivas’ımızın katma değeri yüksek ürünlerden birisi olan mor patates ekimi için buraya geldik. Bu yeni bir ürün. Türkiye’de Konya ve Sivas’ımız da yetişmekte. Sivas’ımızda özellikle tohumluk anlamda en iyi illerin başında gelmektedir. İnşallah Sivas’ımızın birçok yerinde bu ürün adından sıkça söz ettirecektir ve çiftçilerimizin de alın teri üretimleri karşılık bulacak. Sadece mor patateste değil normal patateste de Sivas’ımız ön plandadır. İnşallah Sivas’ımızda ekilmedik alan kalmayacak. Biz her zaman vali olarak, il müdürleri olarak, idareciler olarak tarıma dost, çiftçiye dost, üretime dost bir şekilde ve her zaman da onların yanında olmak kaydıyla inşallah destekleyeceğimizi söyleyebiliriz. Sivas iyi bir tarım şehri, potansiyeli çok yüksek, çeşitliliği artmaktadır." dedi.

1619457772077.png
 

Benzer Konular