11 nisan 2016 ekililişli mısırlarımız
bereketli olsun abi mısırlar çok güzel çıkmış
cinsi neydi tohumun abi
birde sanırım traktörle sıraları tepelemişsin çıkışı garantiye almak için
buarada bizim burda geç mısırlarda aşırı şekilde yeşil kurt var mahvediyor sende şimdiden hazırlıklı ol ilacını falan al bence abi
Bizimkiler daha dün ekmiş.
Maşallah bereketli olsun.
Teşekkürler, amin.Yeşil kurt sorunu yok amma soyledigini dikkate alırım.Siz ne ilaç kullandınız?Ektikten bir müddet sonra sıraları tekerleklerle ezmek çıkışı garantiye alıyor,tamamen herkes uyguluyor.
Tohum cinsi; LG 3607
Efdal Emaben 5 sg
1 kutusu 25 dekara gidiyor 50 lira kutusu
1 tanede küçük kutu yapıştırıcı 10 lirada bu
Yani 25 dekar 60 tl ye mal oluyor
Fakat bu ilaç uzun süre koruma saglamıyor anlık kontak etki yapıyor
Ama çok etkili bir ilaç bu kurttan eser kalmıyor
Bereketli olsun abi.
Mısırcı abi ve kardeşlere bir sorum olacak. Daha önce hiç mısır ekmedim nedir, ne değildir, verimi nasıldır, çapası nasıldır bilmiyorum.
Aklımı uzun zamandır kurcalıyor.
Biz hep ayçiçeği - buğday şeklinde gidiyoruz, 3-4 senede bir de olursa sogan.
Su problemimiz yok damla sulama ile sulama yapıyoruz.
Danelik mısır - ayçiçek ile münavebe edilebilir mi sizce? yani bir sene mısır bir sene ayçiçeği. Toprak aşırı mı yorulur bir süre sonra, yoksa gübreyi attıktan sonra sıkıntı olmaz mı dersiniz?
Yoksa ayçekirdeğinden sonra hiç sulama masrafına girmeden buğdaya devam mı edelim. Gerçi buğdaylarda çoğu sene sulanıyor ya.
Mısırın dekar maliyet ve verimi ne kadardır? bir dekar alandan ortalama kaç TL kar edilir?
bereketli olsun gardaş biraz sık ekilmiş gibi duruyor ama kac santime ekiliyor sizin orda biz aksarayda sıra arası 70 cm sıra üzeri 15 cm den ekeriz
Bereketli olsun abi.
Mısırcı abi ve kardeşlere bir sorum olacak. Daha önce hiç mısır ekmedim nedir, ne değildir, verimi nasıldır, çapası nasıldır bilmiyorum.
Aklımı uzun zamandır kurcalıyor.
Biz hep ayçiçeği - buğday şeklinde gidiyoruz, 3-4 senede bir de olursa sogan.
Su problemimiz yok damla sulama ile sulama yapıyoruz.
Danelik mısır - ayçiçek ile münavebe edilebilir mi sizce? yani bir sene mısır bir sene ayçiçeği. Toprak aşırı mı yorulur bir süre sonra, yoksa gübreyi attıktan sonra sıkıntı olmaz mı dersiniz?
Yoksa ayçekirdeğinden sonra hiç sulama masrafına girmeden buğdaya devam mı edelim. Gerçi buğdaylarda çoğu sene sulanıyor ya.
Mısırın dekar maliyet ve verimi ne kadardır? bir dekar alandan ortalama kaç TL kar edilir?
Muhammet makinanın 16,5 cm. ayarı yokmuş.Onun için mibzerin 2 ayağını 16 cm. 3. ve 4. ayaklarıda 18 cm. ayarlamak zorunda kaldık.Ortalama 17 cm. olmuştur diye düşünüyorum.