PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Mısır'da mikrogranul gübre kullanımı.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="illusion" data-source="post: 1423391" data-attributes="member: 56153"><p>Gübreyi hangi markadan kullanırsak kullanalım şöyle bi gerçek var. Dönüme 9500 tane tohum ektik diyelim. Bunun çıktı 8500 tanesi. Ortalama 1 koçandaki dane 230-250 gram civarı geliyor. 1 ton için benim hesabıma göre 16-17 kg saf N, 7-8kg saf P, 7-8kg saf K kullanmak gerekiyor. Potasyum işi biraz şans gibi geliyor bana. Bazı tarlalarda hiç atmasan bi farkı yok bazı tarlalara attın mı mısırı çok değiştiriyor. Kesinlikle püskülde değil mısır ne zaman diz boyu oluyor o zaman mesala 10kg potasyum nitrat mı atılacak toplamda o zaman bi 5 kgsini vermek gerekiyor. Bu sene fosfor ve potasyumun hepsini tabana vericem. Geri kalan sadece azotu üstten atıcam. 45kg dap+25-30kg potasyum sülfat tabana üstüne de 50kg üre ve 30kg şeker gübresi vericem bakalım sonuç ne olacak.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="illusion, post: 1423391, member: 56153"] Gübreyi hangi markadan kullanırsak kullanalım şöyle bi gerçek var. Dönüme 9500 tane tohum ektik diyelim. Bunun çıktı 8500 tanesi. Ortalama 1 koçandaki dane 230-250 gram civarı geliyor. 1 ton için benim hesabıma göre 16-17 kg saf N, 7-8kg saf P, 7-8kg saf K kullanmak gerekiyor. Potasyum işi biraz şans gibi geliyor bana. Bazı tarlalarda hiç atmasan bi farkı yok bazı tarlalara attın mı mısırı çok değiştiriyor. Kesinlikle püskülde değil mısır ne zaman diz boyu oluyor o zaman mesala 10kg potasyum nitrat mı atılacak toplamda o zaman bi 5 kgsini vermek gerekiyor. Bu sene fosfor ve potasyumun hepsini tabana vericem. Geri kalan sadece azotu üstten atıcam. 45kg dap+25-30kg potasyum sülfat tabana üstüne de 50kg üre ve 30kg şeker gübresi vericem bakalım sonuç ne olacak. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Mısır'da mikrogranul gübre kullanımı.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt