PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
MISIR VE SOYA FASULYESİ SLAJI
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="behcet arı" data-source="post: 1251483" data-attributes="member: 57589"><p>silajlık bitkilerin kuru maddesi hasad edildiği evreye bağlı. çiçekte, tuhum kapçığı belirdiğinde, tohumlar olgunlaştığında, kuru madde artar, sindirilme oranı azalır. yani bitki olgunlaştıkça, kurumadde verimi (yem verimi) ve kuru madde oranı artar, buna karşılık sindirilme oranı (yem enerjisi, 1 kg yemdeki kullanılır enerji) azalır. </p><p></p><p>bu sebeple, uygun olgunlaşma evresinde, hasat yapmak önemli. bu durum, bitki türlerinde farklıdır. buğdayda, mısırda vs.</p><p></p><p>bitkinin kuru maddesini tespit etmek bir günü alır.</p><p></p><p>en iyisi, kuru madde miktarını tespit edip, istenen seviyede ise, biçmek gerekir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="behcet arı, post: 1251483, member: 57589"] silajlık bitkilerin kuru maddesi hasad edildiği evreye bağlı. çiçekte, tuhum kapçığı belirdiğinde, tohumlar olgunlaştığında, kuru madde artar, sindirilme oranı azalır. yani bitki olgunlaştıkça, kurumadde verimi (yem verimi) ve kuru madde oranı artar, buna karşılık sindirilme oranı (yem enerjisi, 1 kg yemdeki kullanılır enerji) azalır. bu sebeple, uygun olgunlaşma evresinde, hasat yapmak önemli. bu durum, bitki türlerinde farklıdır. buğdayda, mısırda vs. bitkinin kuru maddesini tespit etmek bir günü alır. en iyisi, kuru madde miktarını tespit edip, istenen seviyede ise, biçmek gerekir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
MISIR VE SOYA FASULYESİ SLAJI
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt