PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
MISIR VE SOYA FASULYESİ SLAJI
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="ziyaretci70" data-source="post: 1138647" data-attributes="member: 52010"><p>Slajlık Mısır ve Soya Yetiştiriciliği</p><p>[ATTACH]19922[/ATTACH]</p><p>Slajlık mısır yetiştiriciliği son 20 yılda çok hızlı bir artış göstermiştir. Slajlık mısır tohumu ekim zamanı bölgelere göre mart ayından ağustos ayına kadar</p><p>sürmektedir.Birinci ürün slajlık mısır ekimi erken ilkbaharda ikinci ürün slajlık mısır ekimi buğday arpa hasadından sonra haziran ve temmuz aylarında</p><p>ekilmektedir.Bir torba (50 000 adet) mısır tohumuyla 6-7 dekar arazi ekilebilmektedir.Bir dekar araziye 7500-8000 - 14000 adet mısır tohumu mibzerle</p><p>ekilir. Dekara 2-2.5 kg mısır tohumu ekimi yapılır.</p><p>[ATTACH]19917[/ATTACH]</p><p>Slajı yapılacak mısırın protein oranı düşük olup % 7.civarındadır. Slajı yapılacak mısırın protein oranını yükseltmek için slajlık soya fasulyesiyle karışık</p><p>ekilmektedir. Bu karışımda enerji ve protein oranları mükemmel bir uyum gösterir. Slajlık soya fasulyesi tohumundan dekara 8- 10 kg ekim yapılır. Erkenci ilkbaharda 1. ürün olarak ve buğday arpa hasatından sonra 2. ürün</p><p>olarak ekilmektedir. Slajlık mısır tohumuyla karışım halinde ekilecekse dekara 3- 4 kg tohum ekilir. Yaklaşık 1.70 - 2 m. boy yapabilmektedir.</p><p>[ATTACH]19920[/ATTACH]</p><p>Slajlık soya fasulyesi çok yüksek protein içerir,soya tanesinde ham protein oranı %42 dir. Soyanın yeşil aksamında hasat zamanına göre % 17- 24.6' ham</p><p>protein içermektedir. Slaj kalitesi çok yüksektir.%35 kuru madde,%43.3 NDF, %32.3 ADF, %6.7 ADL içermektedir (%100 kuru madde bazında).</p><p>[ATTACH]19918[/ATTACH]</p><p>Amerika'da slajlık mısır - slajlık soya fasulyesi karışımları yaygın ekilmektedir. edilmektedir. Mısır slajının protein oranı düşük olup % 7 dolayındadır.Mısır soya slajı karışımlarında ham protein oranı çok yükselmektedir. Tam olarak slajlık</p><p>mısır ve slajlık soya karışımında ham protein oranı %16-17 dolayındadır. Mısır-soya karışımında mısırın protein oranı soya nedeniyle tam iki katına</p><p>çıkmaktadır.</p><p>Mısır - slajlık soya fasulyesi karışımları birlikte ekildiğinde dekardan alınan slaj miktarı daha çok artış sağlamaktadır.<u>Soya toprağa yüksek</u></p><p><u>oranda azot vermektedir.</u>Buda mısırın verimini artırmaktadır.Yine mısır sırası aralarında gelişen soya dekardan alınan slaj miktarını yükseltmektedir.Yapılan</p><p>bilimsel araştırmalarda soya slajı-mısır slajı karışımlarıyla beslenen hayvanlarda mısır slajı tüketiminde %30 tasarruf sağlanmıştır.Hayvan beslemede soya</p><p>slajı ana protein kaynağını oluşturmaktadır. Dışarıdan çok fazla proteine ihtiyaç kalmamaktadır.</p><p>[ATTACH]19919[/ATTACH]</p><p>Soyanın slaj yapım zamanı:Soya slajı için en uygun dönem, hiç yaprak kaybının olmadığı olgunluk dönemidir yaklaşık bu süre de 90-100 güne tekabül</p><p>eder.Soya slajı yapılırken bir miktar arpa kırması ve tuz ilave edilmesiyle slaj kalitesi yükseltilmiş olmaktadır.</p><p>[ATTACH]19921[/ATTACH]</p><p>Slajlık soya ve slajlık mısır ekimlerinde farklı yöntemler uygulanabilir.iki sıra soya ve bir sıra mısır şeklinde ekilebilir. Yada bir sıra</p><p>soya bir sıra mısır şeklinde olabilir.Diğer bir yöntemse aynı sıraya soya ve mısırın birlikte ekilmesidir. En</p><p>uygun yöntem ise tarlanın belirli bir kısmını slajlık mısır belirli bir kısmını ise slajlık soya ekmektir.</p><p>Yine mısır soya ekimi %50- %50 şeklinde ekilebildiği gibi tavsiye edilen oran %70 mısır -% 30 soya şeklindedir. Soya ekilirken soya bakterisi ile uygulama</p><p>yapıldıktan sonra ekilir. Uygulama güneş görmeyen gölge bir yerde yapılır. Güneşte soya bakterisi zarar görür.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyaretci70, post: 1138647, member: 52010"] Slajlık Mısır ve Soya Yetiştiriciliği [ATTACH=CONFIG]19922._xfImport[/ATTACH] Slajlık mısır yetiştiriciliği son 20 yılda çok hızlı bir artış göstermiştir. Slajlık mısır tohumu ekim zamanı bölgelere göre mart ayından ağustos ayına kadar sürmektedir.Birinci ürün slajlık mısır ekimi erken ilkbaharda ikinci ürün slajlık mısır ekimi buğday arpa hasadından sonra haziran ve temmuz aylarında ekilmektedir.Bir torba (50 000 adet) mısır tohumuyla 6-7 dekar arazi ekilebilmektedir.Bir dekar araziye 7500-8000 - 14000 adet mısır tohumu mibzerle ekilir. Dekara 2-2.5 kg mısır tohumu ekimi yapılır. [ATTACH=CONFIG]19917[/ATTACH] Slajı yapılacak mısırın protein oranı düşük olup % 7.civarındadır. Slajı yapılacak mısırın protein oranını yükseltmek için slajlık soya fasulyesiyle karışık ekilmektedir. Bu karışımda enerji ve protein oranları mükemmel bir uyum gösterir. Slajlık soya fasulyesi tohumundan dekara 8- 10 kg ekim yapılır. Erkenci ilkbaharda 1. ürün olarak ve buğday arpa hasatından sonra 2. ürün olarak ekilmektedir. Slajlık mısır tohumuyla karışım halinde ekilecekse dekara 3- 4 kg tohum ekilir. Yaklaşık 1.70 - 2 m. boy yapabilmektedir. [ATTACH=CONFIG]19920._xfImport[/ATTACH] Slajlık soya fasulyesi çok yüksek protein içerir,soya tanesinde ham protein oranı %42 dir. Soyanın yeşil aksamında hasat zamanına göre % 17- 24.6' ham protein içermektedir. Slaj kalitesi çok yüksektir.%35 kuru madde,%43.3 NDF, %32.3 ADF, %6.7 ADL içermektedir (%100 kuru madde bazında). [ATTACH=CONFIG]19918[/ATTACH] Amerika'da slajlık mısır - slajlık soya fasulyesi karışımları yaygın ekilmektedir. edilmektedir. Mısır slajının protein oranı düşük olup % 7 dolayındadır.Mısır soya slajı karışımlarında ham protein oranı çok yükselmektedir. Tam olarak slajlık mısır ve slajlık soya karışımında ham protein oranı %16-17 dolayındadır. Mısır-soya karışımında mısırın protein oranı soya nedeniyle tam iki katına çıkmaktadır. Mısır - slajlık soya fasulyesi karışımları birlikte ekildiğinde dekardan alınan slaj miktarı daha çok artış sağlamaktadır.[U]Soya toprağa yüksek oranda azot vermektedir.[/U]Buda mısırın verimini artırmaktadır.Yine mısır sırası aralarında gelişen soya dekardan alınan slaj miktarını yükseltmektedir.Yapılan bilimsel araştırmalarda soya slajı-mısır slajı karışımlarıyla beslenen hayvanlarda mısır slajı tüketiminde %30 tasarruf sağlanmıştır.Hayvan beslemede soya slajı ana protein kaynağını oluşturmaktadır. Dışarıdan çok fazla proteine ihtiyaç kalmamaktadır. [ATTACH=CONFIG]19919[/ATTACH] Soyanın slaj yapım zamanı:Soya slajı için en uygun dönem, hiç yaprak kaybının olmadığı olgunluk dönemidir yaklaşık bu süre de 90-100 güne tekabül eder.Soya slajı yapılırken bir miktar arpa kırması ve tuz ilave edilmesiyle slaj kalitesi yükseltilmiş olmaktadır. [ATTACH=CONFIG]19921._xfImport[/ATTACH] Slajlık soya ve slajlık mısır ekimlerinde farklı yöntemler uygulanabilir.iki sıra soya ve bir sıra mısır şeklinde ekilebilir. Yada bir sıra soya bir sıra mısır şeklinde olabilir.Diğer bir yöntemse aynı sıraya soya ve mısırın birlikte ekilmesidir. En uygun yöntem ise tarlanın belirli bir kısmını slajlık mısır belirli bir kısmını ise slajlık soya ekmektir. Yine mısır soya ekimi %50- %50 şeklinde ekilebildiği gibi tavsiye edilen oran %70 mısır -% 30 soya şeklindedir. Soya ekilirken soya bakterisi ile uygulama yapıldıktan sonra ekilir. Uygulama güneş görmeyen gölge bir yerde yapılır. Güneşte soya bakterisi zarar görür. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
MISIR VE SOYA FASULYESİ SLAJI
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt