hibrit mısır tohumu dekara 8-10 ton verim verdiğini biliyordum fakat koçan verimi ne kadar ki yani 1 mısır fidanında kaç tane koçan oluyor tarım tv de bir gübre ile koçan sayısının 4-5 arası olduğunu söylüyor çifçiler aslı var mı ?
58 dönüm yerden 96 ton müthi$ rakam .. evet haklısın mısır üst üste ekildikce verim dü$üyor ama bi yere kadar 1 tonun altında mısır aldın mı tohumda toprakta aramıcan kabahati kendinde arıcaksın .. normal $artlardan bahsediyorum .. geçen sene ben 90 dönüm yerden 38 ton mısır biçtim ama domuz talan etti tarlayı böyle durumlarda söz konusu değil ancak 90 dekar yerden domuz dolu yangın vb durumlar haric 90 tondan az alırsam o zaman kabahati kendimde ararım .. en kötü $artta üst üste yıllarcada ekilse mısır 1 tondan az almak karlı değil zaten 1 ton parası kadar masrafı var .. 1 tonun üzeri kar .Ferhat suat link=topic=58621.msg633538#msg633538 date=1348526992' Alıntı:Arkadaşlar silajı bilmem ama ben bu yıl toplamda ekili alan hesabına göre 800kg üzerinde aldım geçen yıl çok iyiydi yinede binbereket versin..Bizim yakın köyün birinde 58 dönüm yerden 96 ton almış haliyle mısırı verimsiz gelenler sıcak havaya vede tohuma kabahat bulduk ama şu bir gerçekki mısır gibi bir bitki aynı yere üst üste ekildiği zaman olmuyo bu gerçek
DOğru söylüyorsun.. Tarım masraflı bir iş ama güzel ben sevi yorum tarımla uğraşmayı..Bu domuz olayına gelince domuz memleketin heryerinde aynı sanırım sorun Birde mısır okadar çok ekildiki bizim buralarda müsait kıraç toprakları bile kuyu lardan subasıp silaj veya danelik ektiler Domuzlarda şaşırdılar hangi tarlaya gireceklerini benim tarlada bu yıl olmadı domuz çok zarar veriyorlar gerçekten 2 gün önce köylüler bir av partisi düzenlemdiler 2 tane vurmuşlar ben görmedimAli SARAÇ link=topic=58621.msg633539#msg633539 date=1348528123' Alıntı:58 dönüm yerden 96 ton müthi$ rakam .. evet haklısın mısır üst üste ekildikce verim dü$üyor ama bi yere kadar 1 tonun altında mısır aldın mı tohumda toprakta aramıcan kabahati kendinde arıcaksın .. normal $artlardan bahsediyorum .. geçen sene ben 90 dönüm yerden 38 ton mısır biçtim ama domuz talan etti tarlayı böyle durumlarda söz konusu değil ancak 90 dekar yerden domuz dolu yangın vb durumlar haric 90 tondan az alırsam o zaman kabahati kendimde ararım .. en kötü $artta üst üste yıllarcada ekilse mısır 1 tondan az almak karlı değil zaten 1 ton parası kadar masrafı var .. 1 tonun üzeri kar .