Bizim buralarda yapıyorlar kimisi iyi oluye diyor kimisi tavsiye etmiyor veterinere çalışırsın diyor fiyat olarak ucuz buğday samanı 15 lira mısır samanı 5 lira karar veremedimÇok iyi kuruması gerekiyor, yaş veya çiğli bağlanmamamsı lazım, küf yaparsa hayvanı zehirleme durumu var.2-3 cm uzunlukta kozalaklar olsada hayvan yer, fazla kalın olmamalı,3-5 cm uzunlukta haşpaydan geçirilmelidir.Balye makinesi toprak almaması gerekiyor, bağlama grubunu zorlar.Zahmetli iştir. 22-23 kg ağırlıkta balyeler bağlanmalıdır, fazla sıkı olursa paket gibi oluyor, sökerken sıkıntılı oluyor.Biraz gevşek bağlanmalıdır. Buğday samanından daha güzel ve iştahlı yerler, yemliklerde %10 gibi kozalak artığı kalabilir, temizlik gerekir.
Lodos estimi 2-3 gün ardından gevrek olarak bağlanır, bembeyaz resim gibi balye çıkar..
Hocam mısır sapı satın almak istesek bulmak zor mudur? Fiyatlar nerelerde bilginiz varmı?Balye makinesini çok yoruyor, haşpaylı 2 TL buğday samanı bağlanıyorsa 3 TL mısır samanı bağlansa gözüm kalmaz.İklimin çok müsait gitmesi gerekiyor.Hava uymadı sapta yerde kalırsa, tarla terbiyesi zorlaşıyor.
Olanagin varsa ben sana istemediğin kadar vereyim 250 dekar benim danelik mısırın var gel götür.istersen üste para bile veririmHocam mısır sapı satın almak istesek bulmak zor mudur? Fiyatlar nerelerde bilginiz varmı?
Teşekkür ederim abi sağol daha arastiriyoruz öyle insallah yapacagim simdi abi sana 3 sorum varOlanagin varsa ben sana istemediğin kadar vereyim 250 dekar benim danelik mısırın var gel götür.istersen üste para bile veririm
Biçer sıkıntı olmuyor bizim burada.bugday arpa zaman biçim yapan biçerdöver ler.tablalarini değiştirip mısırlarımizi biçmeye geri geliyor hem yerli biçercilerde çok.misir ekimi yoğun olduğu için sıkıntı yok.Teşekkür ederim abi sağol daha arastiriyoruz öyle insallah yapacagim simdi abi sana 3 sorum var
1-danelik mısırı biçecek bicerdöveri bulmak, buğday bicecek bicerdöveri bulmak kadar kolaymıdır? Mısır biçen biçeri bulmak zor diye duydum doğrumu?
2- dekara kaç kg sap çikar?
3-siz sapları değerlendirmiyor musunuz?
Anladım abi sağol. Birgün sizin oraya mısır samanı toplamaya geleceğim o zaman mısır samaniyla güzel rasyonlar buldum istersen inceleBiçer sıkıntı olmuyor bizim burada.bugday arpa zaman biçim yapan biçerdöver ler.tablalarini değiştirip mısırlarımizi biçmeye geri geliyor hem yerli biçercilerde çok.misir ekimi yoğun olduğu için sıkıntı yok.
Sap ise Şöyle soyleyim ben sadece ihtiyaçim kadar balya yaptıriyorum 600 700 adet.tahminim 20 dekardan da o balya çıkıyor l.
Abi en güzel yem hammaddelerinden biridir. Normal buğday samanında 1.33 enerji 27.3 protein varken mısır samainda 1.72 enerji 40 gr protein vardır.Mısır balyasini ben 3-4 senedir kullanıyorum.hem yedirge olarak hemde kışın altlık olarak.balya yapmadan önce tavsiyem tirimadan veya helekopter tarzı tırmık kullanmayı deneyin
Hocam mısır sapı satın almak istesek bulmak zor mudur? Fiyatlar nerelerde bilginiz varmı?