Biz gecen sene pancarda kullandık.Dönume 120 tl ye mal oldu.Gecen seneki sistemden memnun kaldık bu senede kullanacaz.
Aynen dostum ara capa isleri bittikten sonra dosuyosun bi daha da oynatmak yok. Sezon boyunca vana ac kapat. Uc yildir kullaniyoruz. Pancar icin daha iyisi yok diyebilirim.Tarlaya bir kez döşendikten sonra hasata kadar toplanmiyor mu bu sistemde boru yeri degistirme isi yok mu yani? Yanlışsam duzeltin lütfen merak ettim bu sistemi
Aynen dostum ara capa isleri bittikten sonra dosuyosun bi daha da oynatmak yok. Sezon boyunca vana ac kapat. Uc yildir kullaniyoruz. Pancar icin daha iyisi yok diyebilirim.
120 tl oldugunu pek sanmiyorum cunku benim dayim boru bayii hersey dahil üc lu sistemi 100 dekar 24 bine almistim en son. Ama boru maliyeti ana kalem. Eger borunuz varsa maliyet gercekten de yari yariya dusuyor.Dekar maliyeti de düşük 120 tl ise. Çok hoşuma gitti bu sistem
ana boruların 5 m lık ıse basarılı olabılır ancak ben 6m borularıma kullandım sıkıntılı oldu pancarda . dalgalı halka seklınde sulama yaptı . tkk dan almıstım ben . tabancalar kırıcılı olursa maksımum performas alınır
Basincin dusuklugunden kaynaklaniyor sanirim sizin sorununuz. Daha az fiske calistirirsaniz 6 mt boru ile de sorun olmaz. Bende her fiske diger fiskenin uzerini suluyor. Yani daire birakma olasiligi sifir.ana boruların 5 m lık ıse basarılı olabılır ancak ben 6m borularıma kullandım sıkıntılı oldu pancarda . dalgalı halka seklınde sulama yaptı . tkk dan almıstım ben . tabancalar kırıcılı olursa maksımum performas alınır
Tarlaya bir kez döşendikten sonra hasata kadar toplanmiyor mu bu sistemde boru yeri degistirme isi yok mu yani? Yanlışsam duzeltin lütfen merak ettim bu sistemi
Evet çapa gübre işi bitince döşeniyor bir daha sökümde toplanıyor.Bizimki ana boru olmadığı için 120tl birde biz Konyadan alıp geldik Eskişehirden alsaydık sadece sprink malzemesi 200tl tutacaktı.Dekar maliyeti de düşük 120 tl ise. Çok hoşuma gitti bu sistem
Evet çapa gübre işi bitince döşeniyor bir daha sökümde toplanıyor.Bizimki ana boru olmadığı için 120tl birde biz Konyadan alıp geldik Eskişehirden alsaydık sadece sprink malzemesi 200tl tutacaktı.
Mühendis Bey
Kullandıgınız sprinklerın markasını ve meme çaplarını (ön-arka) yazabilirmisiniz?
Abi bu tabancaların atış mesafesi ne kadar peki? Ve ana hat borusuna ince plastik boru hortum tarzı bir şeyle mi bağlanıyor
Basincin dusuklugunden kaynaklaniyor sanirim sizin sorununuz. Daha az fiske calistirirsaniz 6 mt boru ile de sorun olmaz. Bende her fiske diger fiskenin uzerini suluyor. Yani daire birakma olasiligi sifir.
Ünsal bey, tüm tarlayi tek seferde mi suluyorsun ? Süne mücadelesi yapınca sorun olmuyor mu?Bu yıl buğdaya kurdum (80 dekar) bizim bölgede buğday 3-4 defa sulanıyor. 12 mt anahat abot üzeri istavroz ve saga sola 20 lik lateral ile 2 hat ( 12+12+abot+12+12) seklinde 5 çıkış kurulum oldu. Bir set 75 lik borudan 5 set mini spring kurulmuş oldu. Sprinkler 3,2-1,8 meme
84 ton (su saatine göre) suyum var yaklasık olarak 130 civarı sprinkler calısyor. Damlama hatımdaki Filtreden geciyorum suyu. Filtre üzeri 3,5 bar basınc
Demir cubuklar 8lik insaat demiri
Örtmede bir problem olmadı. Cimlenme gayet güzel oldu.
Ünsal bey, tüm tarlayi tek seferde mi suluyorsun ? Süne mücadelesi yapınca sorun olmuyor mu?
Ünsal bey faydali bilgileriniz için çok teşekkür. Elektrik problemi yüzünden büyük pompa kuramiyorum bölümler halinde sulamayı düşünüyorum. Tarla 500 m uzun 100 m geniş.nasıl olur sizce?Bu yıl buğdaya kurdum (80 dekar) bizim bölgede buğday 3-4 defa sulanıyor. 12 mt anahat abot üzeri istavroz ve saga sola 20 lik lateral ile 2 hat ( 12+12+abot+12+12) seklinde 5 çıkış kurulum oldu. Bir set 75 lik borudan 5 set mini spring kurulmuş oldu. Sprinkler 3,2-1,8 meme
84 ton (su saatine göre) suyum var yaklasık olarak 130 civarı sprinkler calısyor. Damlama hatımdaki Filtreden geciyorum suyu. Filtre üzeri 3,5 bar basınc
Demir cubuklar 8lik insaat demiri
Örtmede bir problem olmadı. Cimlenme gayet güzel oldu.