PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Massey Ferguson
Fotoğraflar (Çekimler)
MF 240S Komple Restorasyon, Bağımsız Damper Sistemi, Hız Sabitleyici ve İlave Özelliklerin Eklenmesi Projesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mahmutdelikan" data-source="post: 1460780" data-attributes="member: 94993"><p>Şüphelerinizde haklısınız ayar kısmı biraz zor ama öğrenince çocuk oyuncağı gibi geliyor. En çok karşılaşılan sorun ise örneğin pulluk sağa devirirken sorun yok ama sola devirirken ya çekme yapıyor ya çekişte zorlanıyor. Ayarları kontrol ediyorsunuz herşey tamam ama sorun devam ediyor vs.</p><p>Pulluk seçiminde traktöre göre seçmenin yanında toprak yapısı çok önemli. Bizim topraklar için konuşacak olursak 4 lü 12 numara dönerli pulluk 80 hp de idare ediyor ama ideali bana kalırsa 90 hp. Ama bunun yanında aşağıda linkini attığım örnek de gerçekten sıra dışı bir durum. Burada da bahsettiğim toprak yapısı devreye giriyor.</p><p>[MEDIA=youtube]IEWDjC90p5M[/MEDIA]</p><p>Gördüğünüz gibi çekişte herhangi bir zorluk yok. Kendisiyle de telefonda konuşmuştum pulluk ayarı 12 inç te.</p><p>İnç ayarlı olması konusunda da bana kalırsa dikkat edilmesi gereken husus şu. İnç ayarını değiştirdiğinizde bıçakların traktörle olan paralel hizası da değişiyor. Bazı pulluklarda bu inç ayarını değiştirseniz de traktörle aynı doğrultuda kulakların da açısı değişiyor. Kendi kullandığım pullukta inç ayarı değiştikçe bıçaklar traktöre göre yamuk durmaya başlıyor. 10-12-14 olarak yapabildiğimiz ayarda 12 de doğrusallık var ama 10 ve 14 te bu pek mümkün değil. Şimdilik bu şekilde idare ediyorum işimi de görüyor.</p><p>Marka seçimi olarak tavsiye vermem ne derece doğru olur bilmiyorum. Şahsi fikir olarak sunabileceklerime gelecek olursak:</p><p>Alpler kullanıcısı olarak memnunum</p><p>Ünlü pulluklar ağırlık olarak bence daha hafif dolayısıyla daha kullanışlı diyebiliriz.</p><p>Aydın a gelecek olursak yeni serilerinde o sorun devam ediyor mu bilmiyorum ama bulunduğum köyde bir ara aydın pullukların hepsi 1. kulağın ardından ikiye bölündü. Hepsinin şase değişimi yapıldı. Yanlış hatırlamıyorsam da 4 kişi bu sorunu yaşamıştı.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mahmutdelikan, post: 1460780, member: 94993"] Şüphelerinizde haklısınız ayar kısmı biraz zor ama öğrenince çocuk oyuncağı gibi geliyor. En çok karşılaşılan sorun ise örneğin pulluk sağa devirirken sorun yok ama sola devirirken ya çekme yapıyor ya çekişte zorlanıyor. Ayarları kontrol ediyorsunuz herşey tamam ama sorun devam ediyor vs. Pulluk seçiminde traktöre göre seçmenin yanında toprak yapısı çok önemli. Bizim topraklar için konuşacak olursak 4 lü 12 numara dönerli pulluk 80 hp de idare ediyor ama ideali bana kalırsa 90 hp. Ama bunun yanında aşağıda linkini attığım örnek de gerçekten sıra dışı bir durum. Burada da bahsettiğim toprak yapısı devreye giriyor. [MEDIA=youtube]IEWDjC90p5M[/MEDIA] Gördüğünüz gibi çekişte herhangi bir zorluk yok. Kendisiyle de telefonda konuşmuştum pulluk ayarı 12 inç te. İnç ayarlı olması konusunda da bana kalırsa dikkat edilmesi gereken husus şu. İnç ayarını değiştirdiğinizde bıçakların traktörle olan paralel hizası da değişiyor. Bazı pulluklarda bu inç ayarını değiştirseniz de traktörle aynı doğrultuda kulakların da açısı değişiyor. Kendi kullandığım pullukta inç ayarı değiştikçe bıçaklar traktöre göre yamuk durmaya başlıyor. 10-12-14 olarak yapabildiğimiz ayarda 12 de doğrusallık var ama 10 ve 14 te bu pek mümkün değil. Şimdilik bu şekilde idare ediyorum işimi de görüyor. Marka seçimi olarak tavsiye vermem ne derece doğru olur bilmiyorum. Şahsi fikir olarak sunabileceklerime gelecek olursak: Alpler kullanıcısı olarak memnunum Ünlü pulluklar ağırlık olarak bence daha hafif dolayısıyla daha kullanışlı diyebiliriz. Aydın a gelecek olursak yeni serilerinde o sorun devam ediyor mu bilmiyorum ama bulunduğum köyde bir ara aydın pullukların hepsi 1. kulağın ardından ikiye bölündü. Hepsinin şase değişimi yapıldı. Yanlış hatırlamıyorsam da 4 kişi bu sorunu yaşamıştı. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Massey Ferguson
Fotoğraflar (Çekimler)
MF 240S Komple Restorasyon, Bağımsız Damper Sistemi, Hız Sabitleyici ve İlave Özelliklerin Eklenmesi Projesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt