meyveci konusunda önerileriniz

arkadaşlar rekunt un meyveci serisinden almayı düşünüyoruz80 hplik servise sorduk 3 silindirini öneriyor bence 4 silindir daha mantıklı degilmi 3 slindir kartere 7.5 yag alıyor 4 silindir 10.5 litre yag alıyor acabe hangisi iyi olur kullanan varmı varsa fikirlerini paylaşırsa sevinirim

Ynt: meyveci konusunda önerileriniz

Adanalı yeni yılın kutlu olsun.İstanbul da meşhur bir usta var Onna Ustaya göre ;motor konusunu iyi biliyor şöyle yazmış; '
Tek sayıda silindir adetli motorların krank dağılımı nedeni ile çift sayıda silindir adedi olan motorlara göre daha torklu ve performanslı çalışma üstünlükleri vardır.Bu üstünlük her ne kadar fizik kanunu olsada yine de üretim mallarında üretici firmaların beceriside bu düzeneğin başarısında önemli rol üstlenir.'demiş.
O yüzden 80 beygir güce kadar 3 silindirli motorların torklu oluşu yanında az da yakacağını düşünüyorum.

kaç dönüm arazin varsa ona göre al arazin azsa büyük makina alma zarardan başka birşey deyil arazin çoksa 4 silindirlisini al ama arazin azsa 70 liğini al diyecem 70 liğin satışı 80 liğe göre daha hızlı önceden buralarda hep 165 kullanırlardı memnunalrdı şimdilerde çift çeker modası çıkdı adamın 60 dönüm yeri var 75 hp motor almış mazot yetiştiremiyor 2 yıl geçmeden büyük zararlarla satıyorlar buda galericilerin işine geliyor

maygun10 link=topic=71235.msg820614#msg820614 date=1388662141' Alıntı:
Adanalı yeni yılın kutlu olsun.İstanbul da meşhur bir usta var Onna Ustaya göre ;motor konusunu iyi biliyor şöyle yazmış; '
Tek sayıda silindir adetli motorların krank dağılımı nedeni ile çift sayıda silindir adedi olan motorlara göre daha torklu ve performanslı çalışma üstünlükleri vardır.Bu üstünlük her ne kadar fizik kanunu olsada yine de üretim mallarında üretici firmaların beceriside bu düzeneğin başarısında önemli rol üstlenir.'demiş.
O yüzden 80 beygir güce kadar 3 silindirli motorların torklu oluşu yanında az da yakacağını düşünüyorum.
yani 3 silindir daha mı ıyı diyorsunuz pek anlayamadım şimdi bu arada sızınde yeni yılınız kutlu olsun uc silindir kullnan bir arkadaşım var traktorcekiyor ama hararet yapıyor diyo acaba 4 silindir alsak dedim hararet yapar mı acep

Öncelikle şu yanlışı düzeltelim arkadaşlar,erkunt meyveci 80.3 silindir olan 79 hp olup, 80.4 silindir olan modeli 75 hp dir. Bende almayı düşünüyorum araştırma sürecindeyim,arkadaşımda 80.3 modeli 2009 modeli vardı,onu verip 80.4 2014 modelini aldı,ikisi arasında çok fark var diyor,bakalım binip bi kullanacağım ona göre kararımı vereceğim.

meyve bahçelerinde büyük çoğunlukla 3 silindirli motorlar kullanılır meyveci serilerinde bildiğim kadarı ile 4 silindir sunan firma çok az 4 silindirli motorlar yolda yakıtlı oluyor biraz daha, 3 silindirliler yolda az yakar ama biraz baygın oluyor 4 silindirli motora göre

bende 3 silindirli 75lik td var bahçe serisi şimdiye kadar 3 silindirli olmasaymış dediğim olmadı dediğim gibi 4 silindirli motorlara göre çok az daha baygın o kadar

karar tamamen size ve ihtiyaçlarınıza göre şekillenecek en büyük etken yol faktörü çünkü yakıt farkının bariz hissedileceği yer 'yol konumu'
----------------------------------
öte yandan nail abinin dediği gibi yakıt depoları çok küçük m serilerinin onun dışında bence kötü yanı yok güzel motor..