PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
mevsim kaymaları, aşırı soğuklar, çiftçilerin zararı/ürün kayıpları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1469289" data-attributes="member: 59451"><p>Büyük geçmiş olsun, ordu ilinde arkadaşım dediki fınndıklar don oldu yandı gitti diyor, bende iki buğday tarlası kabak oldu bişey kalmadı başka ürün ekilecek, masraf katlanıyor ama son bi umut işte dedim, dondan giden fındığa çarem yok siz yine boş kalmazsınız, fakat sonuç kazançmı olur zararmı bilinmeyen işler, ne kazanacağını bilmeden masraf ve emek yapılarak yapılan tek iş kolu bizim ülkemizde çiftçilik, üreticilik, bu yıl meyvede tüketemeyecek halk.</p><p></p><p> Tabi ne kazanacağını bilmeden masraf et çalış çalış bakım yap dur, ilaç gübre almaya gidince hangi kapıdan girsen kazıklanmadan çıkman imkansız, mantık şu, deveyi hamuduyla götürüyo çiftçi, beyfendiler bi dükkanı bi depoyu bekliyor ayağına gelen çiftçiyi şöyle kazanıyo böyle kazanıyo yolunacak kaz görüyor, tarım politikası yok, ürün fiyatları ucuz olacak tek politika bu başka yok.</p><p></p><p> O zaman şimdi çiftçilerin zararı hafifletilmeli oldu.</p><p></p><p>Başka yerden çiftçi arkadaş yazıyor diyorki, olsa ne olacaktıki, halkın çoğu ucu ucunu geçiniyor, eee para olmayınca ahlakda gidiyor, evlenme boşanma ayağa düştü, edep örf adet kalmadı çünkü insan hayatta kalmaya çalışıyor diyor.</p><p></p><p> Bakıyosun bu kadar sorun var terörde var yıllardır bitmemiş ha bitti ha bitecek muhabbeti var ama hiç bir ülke yada dost yok bitirmeye yardım eden yada yardım edecek kimse yok, ama ukraynada savaş sorunu derdimiz, somali suriye filistin bilimum savaş dert bir numaralı gündemimiz, hepsine yardım et çok önemli ülke ol nasıl oluyosa, halkın sorunları ise yok, kodese giren için sokağa çık, tıpkı osmanlıda asker lazım olunca halk var ama eğitim iş kazanç halkın hiçbirşeyi yok yada düzgün işlemiyor halkına, ee noolacak böye süper güç olsan varmı halkına çare? Kim kimi kandırıyor? Tımarhanede delilerimi avutuyoruz? Dünyanın gariplikerle dolu bir köşesi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1469289, member: 59451"] Büyük geçmiş olsun, ordu ilinde arkadaşım dediki fınndıklar don oldu yandı gitti diyor, bende iki buğday tarlası kabak oldu bişey kalmadı başka ürün ekilecek, masraf katlanıyor ama son bi umut işte dedim, dondan giden fındığa çarem yok siz yine boş kalmazsınız, fakat sonuç kazançmı olur zararmı bilinmeyen işler, ne kazanacağını bilmeden masraf ve emek yapılarak yapılan tek iş kolu bizim ülkemizde çiftçilik, üreticilik, bu yıl meyvede tüketemeyecek halk. Tabi ne kazanacağını bilmeden masraf et çalış çalış bakım yap dur, ilaç gübre almaya gidince hangi kapıdan girsen kazıklanmadan çıkman imkansız, mantık şu, deveyi hamuduyla götürüyo çiftçi, beyfendiler bi dükkanı bi depoyu bekliyor ayağına gelen çiftçiyi şöyle kazanıyo böyle kazanıyo yolunacak kaz görüyor, tarım politikası yok, ürün fiyatları ucuz olacak tek politika bu başka yok. O zaman şimdi çiftçilerin zararı hafifletilmeli oldu. Başka yerden çiftçi arkadaş yazıyor diyorki, olsa ne olacaktıki, halkın çoğu ucu ucunu geçiniyor, eee para olmayınca ahlakda gidiyor, evlenme boşanma ayağa düştü, edep örf adet kalmadı çünkü insan hayatta kalmaya çalışıyor diyor. Bakıyosun bu kadar sorun var terörde var yıllardır bitmemiş ha bitti ha bitecek muhabbeti var ama hiç bir ülke yada dost yok bitirmeye yardım eden yada yardım edecek kimse yok, ama ukraynada savaş sorunu derdimiz, somali suriye filistin bilimum savaş dert bir numaralı gündemimiz, hepsine yardım et çok önemli ülke ol nasıl oluyosa, halkın sorunları ise yok, kodese giren için sokağa çık, tıpkı osmanlıda asker lazım olunca halk var ama eğitim iş kazanç halkın hiçbirşeyi yok yada düzgün işlemiyor halkına, ee noolacak böye süper güç olsan varmı halkına çare? Kim kimi kandırıyor? Tımarhanede delilerimi avutuyoruz? Dünyanın gariplikerle dolu bir köşesi. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
mevsim kaymaları, aşırı soğuklar, çiftçilerin zararı/ürün kayıpları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt