PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Merkez bankası faiz kararı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Göktürk." data-source="post: 1450921" data-attributes="member: 25349"><p>Olacakları söyleyim. Bu ay şu ana kadar olan kur artışı yüzde 15. Asgari ücretteki artışın etkisiyle beraber Temmuz başında traktör fiyatlarına gelecek zam can yakıcı olabilir. Bazıları tek seferde yapıyor bazıları iki aya yedirerek yapıyor.</p><p>Kur artışı-Enflasyon-Ücret artışı silsilesi devam ediyor.</p><p>Buğday ve mısırdaki enflasyonla uyumsuz ürün fiyatı cebimize bu şekilde realize olursa işler zorlaşır.Ben gübreyi yüzde 10 pahalı aldım (geçen yıl 9000 üre bu yıl 10000) ama mısır tohumunu yüzde 200 pahalı aldım (1200-3500).21 sonbaharda 5.5 tan buğday tohumu aldım 22 de 16.5 tan aldım.Tüm mazot fişlerim duruyor.10.09.2021 de mazotu 7.45 ten almışım.Bu yılın yerlerini hazırlarken 21.10.22 de 27.72 den almışım. 28.70 ten aldığımda oldu.Tarım ilaçlarını da bu yıl iki kat fiyatla aldım.Basit bir civata-somun 24 TL.Herşey ortada.Haydi devam edelim ekip biçmeye.Bu yılın 100 kilo buğday parasıyla markete gidin,geçen yıl 100 kilo buğday parasıyla yaptığınız alışverişinin yarısını yapabilecekmisiniz bakalım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Göktürk., post: 1450921, member: 25349"] Olacakları söyleyim. Bu ay şu ana kadar olan kur artışı yüzde 15. Asgari ücretteki artışın etkisiyle beraber Temmuz başında traktör fiyatlarına gelecek zam can yakıcı olabilir. Bazıları tek seferde yapıyor bazıları iki aya yedirerek yapıyor. Kur artışı-Enflasyon-Ücret artışı silsilesi devam ediyor. Buğday ve mısırdaki enflasyonla uyumsuz ürün fiyatı cebimize bu şekilde realize olursa işler zorlaşır.Ben gübreyi yüzde 10 pahalı aldım (geçen yıl 9000 üre bu yıl 10000) ama mısır tohumunu yüzde 200 pahalı aldım (1200-3500).21 sonbaharda 5.5 tan buğday tohumu aldım 22 de 16.5 tan aldım.Tüm mazot fişlerim duruyor.10.09.2021 de mazotu 7.45 ten almışım.Bu yılın yerlerini hazırlarken 21.10.22 de 27.72 den almışım. 28.70 ten aldığımda oldu.Tarım ilaçlarını da bu yıl iki kat fiyatla aldım.Basit bir civata-somun 24 TL.Herşey ortada.Haydi devam edelim ekip biçmeye.Bu yılın 100 kilo buğday parasıyla markete gidin,geçen yıl 100 kilo buğday parasıyla yaptığınız alışverişinin yarısını yapabilecekmisiniz bakalım. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Merkez bankası faiz kararı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt