PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Mera
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1441424" data-attributes="member: 59451"><p>Meralar özel kanunlara tabi diye biliyordum, bende araştırdım biraz bu meralardaki yapıların sahiplerinin işi zor hakkaten, yönetimlerde gelip yıkım yapamaz sanırım ama tapuda çıkarılamaz ve meralarda ev bina yapısı olanlar için tek umut o mahalleye gelecek olan toplulaştırma olabilir.Toplulaştırmada köyün merası tekrar yeni kurulacak mera tespit komisyonunca tespit edilirse ve şimdiki mera sınırları değiştirilerek merada bulunan ev binaların olduğu bölge hazineye geçirilirse, evi binası olan yerler tekrar köy imar sınırı içine toplulaştırmayı yapanlar tarafından dahil edilir ve bu yerleri hazineden ecri misil ödeyerek tapu çıkartabilirsiniz böylece, bu işlemlerde toplulaştırmanın faydaları olarak raporlara geçer hiçde fena olmaz, tek umut böyle bişey, yoksa imar barışı kapsamınada giremiyor kanunen, yurtdışındaysanız köyünüze toplulaştırma gelirse sıkı takip edin ve gelirlerse bu işleri tüm mağdurlarla birlikte çözmelerini talep edin derim, bişeyler yapabilirlerse olur.</p><p></p><p> Bunun haricinde bişeyler araştırdım bende aşağıdakileri öğrenmiş oldum.</p><p></p><p></p><p>Yapı kayıt belgesi varsa ne olur?</p><p></p><p></p><p><strong>Yapı kayıt belgesi</strong> alınmasının en önemli sonuçlarından birisi de, daha önce alınmış yıkım kararları ile para cezalarının iptali sonucunu doğurmasıdır. Geçici Madde 16/4'e göre, “<strong>Yapı Kayıt Belgesi</strong> verilen yapılarla ilgili bu Kanun uyarınca alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal edilir”</p><p></p><p></p><p><a href="https://gayrimenkulmevzuati.com/396-sayili-milli-emlak-genel-tebligi/" target="_blank">396 sayılı Milli Emlak Genel Tebliği</a> imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alınan meraların satışının yapılamayacağını hüküm altına almıştır. 3194 sayılı İmar Kanununun geçici 16 ncı maddesi kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınan yapıların bulunduğu Hazineye ait taşınmazların, Yapı Kayıt Belgesi sahiplerine satışına ilişkin usul ve esasları belirlemek üzere çıkarılan 396 sayılı Milli Emlak Genel Tebliğine göre mera, yaylak ve kışlak niteliğindeki taşınmazlar imar barışı kapsamında satılmayacaktır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1441424, member: 59451"] Meralar özel kanunlara tabi diye biliyordum, bende araştırdım biraz bu meralardaki yapıların sahiplerinin işi zor hakkaten, yönetimlerde gelip yıkım yapamaz sanırım ama tapuda çıkarılamaz ve meralarda ev bina yapısı olanlar için tek umut o mahalleye gelecek olan toplulaştırma olabilir.Toplulaştırmada köyün merası tekrar yeni kurulacak mera tespit komisyonunca tespit edilirse ve şimdiki mera sınırları değiştirilerek merada bulunan ev binaların olduğu bölge hazineye geçirilirse, evi binası olan yerler tekrar köy imar sınırı içine toplulaştırmayı yapanlar tarafından dahil edilir ve bu yerleri hazineden ecri misil ödeyerek tapu çıkartabilirsiniz böylece, bu işlemlerde toplulaştırmanın faydaları olarak raporlara geçer hiçde fena olmaz, tek umut böyle bişey, yoksa imar barışı kapsamınada giremiyor kanunen, yurtdışındaysanız köyünüze toplulaştırma gelirse sıkı takip edin ve gelirlerse bu işleri tüm mağdurlarla birlikte çözmelerini talep edin derim, bişeyler yapabilirlerse olur. Bunun haricinde bişeyler araştırdım bende aşağıdakileri öğrenmiş oldum. Yapı kayıt belgesi varsa ne olur? [B]Yapı kayıt belgesi[/B] alınmasının en önemli sonuçlarından birisi de, daha önce alınmış yıkım kararları ile para cezalarının iptali sonucunu doğurmasıdır. Geçici Madde 16/4'e göre, “[B]Yapı Kayıt Belgesi[/B] verilen yapılarla ilgili bu Kanun uyarınca alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal edilir” [URL='https://gayrimenkulmevzuati.com/396-sayili-milli-emlak-genel-tebligi/']396 sayılı Milli Emlak Genel Tebliği[/URL] imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alınan meraların satışının yapılamayacağını hüküm altına almıştır. 3194 sayılı İmar Kanununun geçici 16 ncı maddesi kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınan yapıların bulunduğu Hazineye ait taşınmazların, Yapı Kayıt Belgesi sahiplerine satışına ilişkin usul ve esasları belirlemek üzere çıkarılan 396 sayılı Milli Emlak Genel Tebliğine göre mera, yaylak ve kışlak niteliğindeki taşınmazlar imar barışı kapsamında satılmayacaktır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Mera
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt