PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Mera artı besi büyükbaş besiciliği için yardımcı olun lütfen
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="altinmustafa" data-source="post: 1138068" data-attributes="member: 60742"><p>slm ben afyon emirdag ilçesinde başlangıc olarak 50 baş dana ile besicilik yapmak istiyorum Ankarada bi kargo şirketinde çalışıyorum ama burda çalıştığımız emeği hayvancılığa versek çok daha fazla kazanacağımdan eminim tarım zaten var hayvancılıkta baba mesleği memlekette tarlamız var traktör ve tüm ekipman var her yıl 200-300 dekardan fazla ekip biçiyoruz ankarada olmamızdan sadece sürüp ekip bicip geliyoruz arpa buğday çavdar ekiyoruz hayvancılığıda kasabada değilde kasabaya 6-7 km uzaklıkta yayla tabir ettiğimiz yerde yapmak istiyorum mera sıkıntısı yok dağ taş boş sadece 3-5 kişi var koyunculuk sığırcılık yapıyorlar ama mera paylaşılacak diye bilgi vermiyorlar daha doğrusu paylaşmak istemiyorlar benim düşüncem ailemin yılllar önce yaptığı şekilde yapmak istiyorum şöyle ki</p><p>kış bitiminde kars ve yöresinden 50 baş dana alıp otlaklar kuruyana kadar (malum mera sulak değil ) merada otlatıp akabinde kısa besi yapıp kış girince kesime vermek istiyorum .</p><p>buna göre;</p><p>karstan alacağımız dana kaç aylık olmalı ve tanesini kaça alırız.</p><p>kısa süreli besi kaç ay olmalı kaç ayda randıman alınır </p><p>ve yapacağımız kısa süreli beside hayvan başı ne kadar maliye çıkar </p><p>bu konularda yardımcı olursanız sevinirim hatta cep telefonuzu mesaj kısmından atarsanız ararım teşekkurler</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="altinmustafa, post: 1138068, member: 60742"] slm ben afyon emirdag ilçesinde başlangıc olarak 50 baş dana ile besicilik yapmak istiyorum Ankarada bi kargo şirketinde çalışıyorum ama burda çalıştığımız emeği hayvancılığa versek çok daha fazla kazanacağımdan eminim tarım zaten var hayvancılıkta baba mesleği memlekette tarlamız var traktör ve tüm ekipman var her yıl 200-300 dekardan fazla ekip biçiyoruz ankarada olmamızdan sadece sürüp ekip bicip geliyoruz arpa buğday çavdar ekiyoruz hayvancılığıda kasabada değilde kasabaya 6-7 km uzaklıkta yayla tabir ettiğimiz yerde yapmak istiyorum mera sıkıntısı yok dağ taş boş sadece 3-5 kişi var koyunculuk sığırcılık yapıyorlar ama mera paylaşılacak diye bilgi vermiyorlar daha doğrusu paylaşmak istemiyorlar benim düşüncem ailemin yılllar önce yaptığı şekilde yapmak istiyorum şöyle ki kış bitiminde kars ve yöresinden 50 baş dana alıp otlaklar kuruyana kadar (malum mera sulak değil ) merada otlatıp akabinde kısa besi yapıp kış girince kesime vermek istiyorum . buna göre; karstan alacağımız dana kaç aylık olmalı ve tanesini kaça alırız. kısa süreli besi kaç ay olmalı kaç ayda randıman alınır ve yapacağımız kısa süreli beside hayvan başı ne kadar maliye çıkar bu konularda yardımcı olursanız sevinirim hatta cep telefonuzu mesaj kısmından atarsanız ararım teşekkurler [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Mera artı besi büyükbaş besiciliği için yardımcı olun lütfen
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt