mazot deposu sorunu

arkadaşlar geçen hafta nadas yapmak için 285 likle tarlaya vardım daha pulluğu atmadan stop etti havasını aldım yürüdüm başa çıkmadan yine stop etti günde5 .6 sefer stop etti düzenli iş göremedim. sorun depoda depodan mazot gelmiyor. sizden ricam depoyu nasıl temizlerim içine kimyasal bir madde konolurmu temizlerken

Depodaki mazot az ise fener veya küçük ampülle içine bakın pas mı başka bir şey mi belli olur benimde başıma geldi beyaz dumanla motor stop ediyordu ustaya götürdük depoyu boşaltınca içinden nerdeyse bir karış naylon parçası ve pet musluk çıktı ,motoru komşuya vermiştik muhtemelen mazot eklerken içine düşürmüş.Yani depoda hiç bir sorun yokmuş.

geçici çözümde depodan çıkan hortum muhtemelen otomatiğin orada son bulur .sökülüp depoya doğru kompresörle hava tutulunca bayaca açılacaktır.

Bir ihtimalde her traktörde var mı bilmem ama bizimkilerde var. Mazot otomatiğinin içinde süzgeç var. Üstünden anahtarla açıp süzgeci balata spreyi ile temizleyebilirsiniz. Yoğun şekilde kirlendiyse ordanda yapabilir.

285 e esaslı mazot gelmeli yoksa hava yapar :).

Bence de sorun ( yüksek ihtimal ) depo çıkışındaki süzgeçte. En temizi depoyu söküp adam akıllı temizlemek.