Calisirken yan kollari kilitlemeyi tavsiye etmem
Aşağıdaki aci ile yukaridaki aci mesafesi farkli olacağı icin kollari kasar ve iyi çalışmasına engel olur hatta pulluk gibi ekipmanda hassasiyet yapmasina engel olur kilitlemek
Iki uc parmak bosluk olmali cok boslukta iyi degil gezer ekipman sağa sola
Benim bildigim boyle
Hayirli olsun ekipmanin
Matris armoni kullanırken. Yan gergi kolları her iki taraftan 2 şer cm boşluk bırakılmalı. En önemlisi orta kol uzunluk ayarı ekipman düz bir zeminde on ve arka disklerin yüzeye eşit basması sağlanmalı aksi halde aşağıda olan taraftaki diskler toprağa daha çok batma yapacağından ekipman, traktöre batma yönüne doğru çekebilir. Bu na dikkat etmek gerekli.
Yan kolları 1 sigara kalınlığı kadar boşluk bırakmakta fayda var. Çok boşlukta iyi değil traktörü gezdirir. Ekipman ağır çünkü. İskender abinin de dediği gibi orta kol ayarı bu ekipmanda önemli. Orta kol ayarını iyi yapmak gerek. Ön ve arka disklerin dengeli batması lâzım. Aksi taktirde hangisi çok batıyorsa, onun işleme yönüne doğru traktörü çekecektir. Bu şekilde de düzgün bir sürüm yapılamaz. Zaten tarlada salınca da belli eder. Hangi tarafa çekiyorsa, ona göre orta kolu uzatıp-kısaltmak gerekir.
Dostum kollar serbestte daha rahat ve düzgün oluyo ben öyle kullanıyorum ama doğrusu nedir bilmemArkadaşlar Yen'i aldığım askılı gönlüyle deneme yaptık ama kolların ayarı konusunda kararsız kaldım kolları kitleyecez mi yoksa pimler serbest mi kalacak
Pardon dostum sen sağa sola kitlemeyimi söylüyorsun yoksa aşağı yukarı kitlemeyi mi söylüyorsun.ben aşağı yukarı kitlemeden bahsettimDostum kollar serbestte daha rahat ve düzgün oluyo ben öyle kullanıyorum ama doğrusu nedir bilmem
Yanlışım varsa düzeltin ama yukardaki ekipman matris değil.Orta kol için traktörünüz hassasiyeti yan kollardan mı orta koldan mı alıyor bu önemli ama genel olarak ekipman yere indiğinde orta kol aşağı yukarı değil yere parelel durmalı.
Arkadaşlar bu arada matris armoni fuarda fiyat sordum: 20 li çap56cm merdaneli.15750 ye bırakırım dedi.15 bin nakite çok Rahat alınabilir diye düşünüyorum.
Pardon dostum sen sağa sola kitlemeyimi söylüyorsun yoksa aşağı yukarı kitlemeyi mi söylüyorsun.ben aşağı yukarı kitlemeden bahsettim
Arkadaşlar şu goblenin orta kol delik ayarını da halletsek de konu kapansa yardımlarınızı bekliyorum
traktör kısmı hassasiyeti az olan kısımda olmalı, ağır bir alet çünkü. Önemli diğer bir ayrıntı hidrolik kolları yüzdürme konumunda olmalı, yani pullukta kulllandığın gibi değil, yani kolların ortasında bulunan askı pimleri badem gözlü kısımda olacak kollar orta kısımdam 3-5 cm aşağı yukarı oynasın.