Ben kendim kullanmadım ama kuzenim kullanıyor kendisi çok memnun. (Slaj paketleme işi yapıyor.)arkadaşlar,
macha slaj tohumu,kullananlar veya bilgisi olanlar,yorum yapabilirmi,
Diğer arkadaşlar daha iyi bilgi verebilirler.arkadaşlar,
macha slaj tohumu,kullananlar veya bilgisi olanlar,yorum yapabilirmi,
Piyasa satmaya ekene güzel bir çeşit ozamanBoy olarak hayli uzun bir çeşit sap dane oranı biraz düşük kalıyor bu çeşite alternatif olarak yine 90 günlük polen ranger çeşidi var (polen ve greenlife aynı fabrikada paketleniyor) geçen hafta fabrika mühendisi ile görüştüm 2 çeşit arasında kararsız kaldığımı çeşitler hakkında bilgi almak istediğimi söylediğimde iki çeşidin de aşağı yukarı veriminin aynı olduğunu sap dane oranı rangerda daha yüksek olduğunu söyledi fiyatları da şu şekilde macha 350₺ ilaçsız ranger 350₺ ilaçsız 430₺ ilaçlı machanın ilaçlısı var mı bilmiyorum
Boy olarak hayli uzun bir çeşit sap dane oranı biraz düşük kalıyor bu çeşite alternatif olarak yine 90 günlük polen ranger çeşidi var (polen ve greenlife aynı fabrikada paketleniyor) geçen hafta fabrika mühendisi ile görüştüm 2 çeşit arasında kararsız kaldığımı çeşitler hakkında bilgi almak istediğimi söylediğimde iki çeşidin de aşağı yukarı veriminin aynı olduğunu sap dane oranı rangerda daha yüksek olduğunu söyledi fiyatları da şu şekilde macha 350₺ ilaçsız ranger 350₺ ilaçsız 430₺ ilaçlı machanın ilaçlısı var mı bilmiyorum
isabetli yorum,Piyasa satmaya ekene güzel bir çeşit ozaman
isabetli yorum,
bizde, satmayı düşündüğümüz için,bu çeşidi araştırıyoruz.
Piyasa satmaya ekene güzel bir çeşit ozaman
Boy olarak hayli uzun bir çeşit sap dane oranı biraz düşük kalıyor bu çeşite alternatif olarak yine 90 günlük polen ranger çeşidi var (polen ve greenlife aynı fabrikada paketleniyor) geçen hafta fabrika mühendisi ile görüştüm 2 çeşit arasında kararsız kaldığımı çeşitler hakkında bilgi almak istediğimi söylediğimde iki çeşidin de aşağı yukarı veriminin aynı olduğunu sap dane oranı rangerda daha yüksek olduğunu söyledi fiyatları da şu şekilde macha 350₺ ilaçsız ranger 350₺ ilaçsız 430₺ ilaçlı machanın ilaçlısı var mı bilmiyorum
Bölgede hayvancılık yapan kaça aliyo bilgim yok , mısır tarımı ile uğraşan da yokBende satma amaçlı ekiyorum, 2019 sezonunda 200₺/ton yerine teslim fiyatı vardı bu sezon 220₺ olur diye tahmin ediyorum. Sizin bölgenizde fiyatlar nedir?
Senin için iyi olur abi bence sen patatesi bırak buna yönel balya işi biter bunu biçersin senin için daha avantajlı gibiisabetli yorum,
bizde, satmayı düşündüğümüz için,bu çeşidi araştırıyoruz.
Toprak yapısı ve bakımla alakalı bir durum. Kendi ilimiz için söylemek gerekirse bir yörede hiç bakımsız da/10ton (1000m2) verim alınırken ben aynı tohumla sulama 2 çapa 2 yaprak gübresi ile da/8,5ton alabildim. Kendini kanıtlamış belli başlı çeşitler var. Pioneer 31y43, may hido, dekalp c955, polen torro, greenlife macha, vs vs bu liste uzar gider. İyi bakım ile hepsi güzel verim yakalıyor, önemli olan sap dane oranını iyi ayarlamak satışın devamlılığı açısından önemli benim için. Bölgenizde ekim yapan birkaç kişi ile görüşün ne ekmiş verimleri neler birde firmaların bölge ile ilgilenen sorumluları ile görüşün sizin için en uygun çeşidi belirteceklerdik.Satış için kilo verir mi verim nedir ,yada ticari olarak ekilecek en iyi tohum hangisidir bilgi verirseniz memnun olurum.
Pancar tarımı hakkında bilgim yok, mısır ile kıyaslama yapıp şudur diyemiyorum.Bölgede hayvancılık yapan kaça aliyo bilgim yok , mısır tarımı ile uğraşan da yok
Benimde aklımda var ama pancar ile aynı sezon da çıkıyor o yüzden yaklaşmıyorum.
Pioneer p32w86 ve KWS kerbanis tavsiye ederim.Temmuz'da buğday yerine ekilecek 2. ürün tavsiyeniz ne olur?
veriminiz nasıldı ? uzun boylu oluyor ama koaçanı o kadar iyi değil diye biliyorum.Machayı ektim boy olarak çok uzun bir çeşit 16 cm aralıkla güzel verim yakalanıyor. İkinci ürün olarak tavsiye edebilirim ana ürün olarak daha kaliteli çeşitler mevcut. FAO su düşük erkenci bir çeşit