Linux Win 7'yi çok sevdi!

Linux Windows 7 ' yi heyecanla bekliyor.

En popüler Linux sürümlerinden olan Ubunutu ' nun mimarı, Windows 7 ' den çok ümitli. İşte nedeni.

Windows ve diğer işletim sistemleri arasındaki amasız yarışı dikkate aldığınızda, bazı belden aşağı saldırıların da kaçınılmaz olduğunu tahmin etmek zor değil. Bu nedenle Ubuntu ' nun mimarlarından olan Mark Shuttlewort ' un Windows 7 hakkında konuşmasında, Microsoft ' u yermesi çok da mantıksız olmaz. Fakat öyle olmadı. Shuttlewort, Windows 7 hakkındaki övgü ve beklenti dolu açıklamalarıyla herkesi şaşırttı.

Shuttlewort, Windows 7 ' nin mükemmel bir işletim sistemi olduğunu ve çok büyük bir başarı yakalayacağını umduğunu söyledi. Kimse bunun şaşkınlığını üzerinden atamadan da ekledi: 'Şu anda çok ilginç bir durumdayız. Microsoft OEM satıcılara Windows XP ' yi neredeyse ücretsiz olarak veriyor. Microsoft ' un bu son derece agresif tutumu yüzünden Linux pahallıymış gibi görünüyor'. Mark Shuttlewort, Windows 7 hakkında şimdiye kadar gördükleri ve duydukları her şeyin Windows 7 ' nin mükemmel bir sistem olacağını gösterdiğini söyledi ve 'umarım bu sayede artık Microsoft, Windows ' u neredeyse bedava dağıtmak yerine gerçek fiyatıyla satmaya başlayacak ve notebook pazarındaki işletim sistemleri çekişmesi daha gerçekçi koşullarda meydana gelecek' diye konuştu.

(Alıntı)